NGM: kormánytámogatással épül munkásszálló Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Munkásszálló építésére 263 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást kapott Mórahalom önkormányzata, a teljes beruházás összköltsége 441 millió forint – közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfői közleményében Varga Mihály elmondta: a munkásszállás segíthet abban, hogy a térség munkaerő-kereslete és kínálata találkozzon, az üres álláshelyeket pedig megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkavállalókkal töltsék fel.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a munkaerő-mobilitás érdemi támogatása is szükséges a teljes foglalkoztatottság eléréséhez. Így tovább csökkenhet ebben a térségben is a munkanélküliek száma, és mindezek eredményeként megindulhat a foglalkoztatottság hosszú távú növekedése is. A döntéssel a dél-alföldi város kezdheti meg elsőként a 94 ember elszállásolására alkalmas munkásszálló építését a programban – áll a közleményben.

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: a munkásszállások építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlanok felújítására, önkormányzatok vagy önkormányzati társulások nyújthatnak be kérelmet. A juttatás részben vagy egészben visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő formában nyújtható, a beruházási költségek legalább 40 százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania. A munkásszállást az önkormányzatnak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartania, a kérelmek 2017. szeptember 30-ig nyújthatók be a helyi kormányhivatalhoz – tette hozzá.

Előző sztori

A Juncker-terv 225 milliárd eurót mozgósíthatott eddig az EU tagállamaiban

Következő sztori

Tájékozottabbak lettek a fogyasztók a második negyedévben egy felmérés szerint