Közélet

Lezárult az európai közlekedési szolgáltatások mobilfizetési projektje

Lezárult az európai közlekedési szolgáltatások mobilfizetési projektje

2017. július 18., kedd
Lezárult az európai közlekedési szolgáltatások mobilfizetési projektje

Lezárult az európai határokon átnyúló Mobinet mobilitás-menedzsment projekt, amely számos közlekedési szolgáltatást tesz elérhetővé az Európai Unió tagállamaiban - közölte a fejlesztésben részt vevő Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Mobinettel a már működő mobilitási rendszerek egységes mobilfizetést tesznek lehetővé, ezáltal bővül az Európai Unió határokon átnyúló, átjárható szolgáltatásainak köre. Hozzátették, hogy a 2012-ben indult projektben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. olyan tapasztalatokat szerzett, amelyeket az európai uniós finanszírozású LinkingDanube, valamint a V4 Smart platformban is kamatoztatni tud majd. A társaság szerint a kényelmes, készpénzkímélő szolgáltatások iránti nemzetközi igényt jelzi, hogy a fejlesztés során új viszonteladói partnereket is szereztek. Kiemelték, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a jövőben az EU-n kívül is egységesen használható szolgáltatásokat kíván fejleszteni. A közlemény szerint az állami tulajdonú magyar szolgáltató konzorciumi partnerként, több éves sikeres gyakorlattal és tapasztalattal vett részt az Európai Bizottság társfinanszírozott projektjében. Felidézték, hogy a társaság által indított nemzeti mobilfizetési rendszer Magyarországon már 2014 júliusa óta biztosítja a hozzáférést az EU autópályamatrica- és parkolási rendszeréhez - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.