Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: szüksége van a tétmérkőzésekre a Szeged 2011-nek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_201107_gs

A Ceglédi VSE ellen kezdi meg vasárnap az NB II 2017/2018-as szezonját a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A keret átalakult, a kispadra új szakmai stáb ült le. A csapat új vezetőedzőjével, Supka Attilával beszélgettünk a felkészülési mérkőzések tapasztalatairól, illetve arról, mire lehet képes a gárda az új idényben.

Öthetes felkészülés végéhez közeledik a csapat. Várják már a játékosok a szezonrajtot?

– Természetesen. Csak a száraz munkával, edzésekkel, tesztmeccsekkel nehéz felkészíteni a játékosokat egy új szezonra, nem lehet összehasonlítani a felkészülési mérkőzéseket és a tétmeccseket ilyen szempontból. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, készen állunk a rajtra.

Kilenc új játékos – Andrej Causic, Onisor-Mihai Nicore, Papp Ferenc, Ikonomu Konsztantinosz, Katona Máté, Balázs Richárd, Beke Péter, Molnár János, Szabó Péter – csatlakozott az előző szezonhoz képest a kerethez, bár nyilván Önnek meg kellett ismernie mindenkit, ez mennyire sikerült?

– Úgy érzem, sikerült az elmúlt hónapban minden játékost megismernem, a régieket és újakat egyaránt. Sikerült mindenkivel megfelelően kommunikálnunk, beszélgetnünk, felmérni, hogy ki milyen állapotban van, hogyan lehet a csapat segítségére. Mindenki keményen dolgozik, tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, de majd csak akkor derül ki igazán, hogy mire vagyunk képesek, ha elkezdődik a szezon.

A felkészülés elején azt mondta, hogy a gárda előző idényben mutatott stabil védekezésére lehet alapozni, de meg kell találni azokat a játékosokat, akik tudják segíteni a támadójátékot. Sikerült megtalálni ezeket az embereket?

– A rendelkezésünkre álló keretek között igyekeztünk megerősíteni a csapatot, többen is érkeztek szinte minden posztra. Bízom benne, hogy ezek a játékosok képesek lesznek előrelendíteni a csapat szekerét és hozzátenni a támadójátékhoz azokat a dolgokat, amiket elvárunk tőlük annak érdekében, hogy eredményesebben szerepelhessen a gárda.

Több felkészülési mérkőzést játszott a csapat, sokat utazott, milyen konzekvenciákat lehet levonni ezekből a mérkőzésekből? Mit látott, amin még mindenképpen dolgozni kell?

– Természetesen sokat kell még dolgoznunk, már csak azért is, mert más rendszerben, más játékfelfogásban szeretném látni futballozni a csapatot, mint ahogy azt az előző bajnokságban tette. Ennek megfelelően még időre van szükség, hogy a játékosok megszokják az új rendszert, de azt gondolom, hogy a felkészülés alatt mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, és egyre inkább látom az elképzeléseimet megvalósulni a pályán. Ahogy azt már említettem, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy tétmeccseket játsszunk, hiszen ott derül ki igazán a játékosokról, hogy ki mennyire bírja a nyomást, ki hogy teljesít igazi versenyhelyzetben.

Az egy hónapos felkészülés után a Ceglédi VSE ellen kezdődik a szezon a Szeged-Grosics számára. Annak tükrében mennyire nehéz felkészülni az ellenfélből, hogy minden csapatnál történtek változások nyáron?

– Igyekeztünk feltérképezni a Ceglédet, két alkalommal is megnéztük őket felkészülési mérkőzésen, próbáltuk kielemezni a játékukat, igyekszünk a csapatnak is felhívni a figyelmét arra, hogy mik az erősségeik és melyek azok a dolgok, amelyekben nem olyan jók. Ezen felül az is fontos, hogy az én csapatom is megfelelő stílusban, az ellenfél gyengéit kihasználva futballozzon. Azon persze még dolgoznunk kell, hogy tökéletes legyen a csapatjáték, de vasárnapra készen fogunk állni a találkozóra.

Mik az elvárások a csapattal szemben az egész szezont illetően?

– Ahogy azt már említettem, bár tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, fontos, hogy bajnokikon, tétmérkőzéseken is lássam őket futballozni. Azt azért elmondhatom, hogy szeretnénk a tavalyi helyezéshez képest előre lépni, mind a tabellán elfoglalt pozícióban, mind eredményességben.

Sport

Zsótér Donát visszatért a Honvédhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás 2+1 évre kötelezte el magát.

Tovább olvasom

Sport

Dobogóra törne az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Gábor a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Már várja a közös munkát.

Tovább olvasom

Aktuál