Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: Klausz Lászlóék ellen rajtol a Szeged-Grosics

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged2011_puskasakademia34_gs

Vasárnap kezdetét veszi az NB II Merkantil Bank Liga 2017/2018-as szezonja. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a Ceglédi VSE ellen nyitja a szezont.

Véget ért a felkészülés, vasárnap már tétmérkőzést játszik a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Bár azt a csapat új vezetőedzője, Supka Attila is elmondta, hogy néhány hétre még szüksége van a csapatnak ahhoz, hogy igazán megtalálják az összhangot, illetve átvegyék az ő filozófiáját, ehhez mindenképpen tétmeccseket kell játszaniuk. “Csak a száraz munkával, edzésekkel, tesztmeccsekkel nehéz felkészíteni a játékosokat egy új szezonra, nem lehet összehasonlítani a felkészülési mérkőzéseket és a tétmeccseket ilyen szempontból. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, készen állunk a rajtra” – mondta el portálunknak szezon előtti interjújában Supka Attila.

Különleges mérkőzéssel indul a szezon a Szeged-Grosics számára, hiszen korábbi mestere, Klausz László ellen lépnek pályára. Nem sokkal azután, hogy kiderült, a klub nem számít Klausz mester szolgálataira a továbbiakban, elfogadta a Ceglédi VSE ajánlatát, így az új idényt már az ő irányításával kezdi meg a ceglédi gárda. Tavaly a kiesés ellen harcolt a Cegléd, végül a 17. még éppen bennmaradó helyen fejezte be a szezont. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy idén mire lehetnek képesek. “Igyekeztünk feltérképezni a Ceglédet, két alkalommal is megnéztük őket felkészülési mérkőzésen, próbáltuk kielemezni a játékukat, igyekszünk a csapatnak is felhívni a figyelmét arra, hogy mik az erősségeik és melyek azok a dolgok, amelyekben nem olyan jók. Ezen felül az is fontos, hogy az én csapatom is megfelelő stílusban, az ellenfél gyengéit kihasználva futballozzon” – tette hozzá a Szeged-Grosics vezetőedzője.

A keret egyébként alaposan megváltozott a holtszezonban. Andorka Péter Kaposvárra szerződött, Király Patrik és Mészáros Márk Békéscsabán, Geiger Norbert pedig Méhkeréken folytatja pályafutását. Szemerédi Norberttel szerződést bontott a klub és Farkas Aurél is távozott. Ezzel szemben kilenc új fiú is csatlakozott az együtteshez: Andrej Causic, Onisor-Mihai Nicore, Papp Ferenc, Ikonomu Konsztantinosz, Katona Máté, Balázs Richárd, Beke Péter, Molnár János és Szabó Péter is a Szeged-Grosicsnál kezdi meg az új idényt. “Tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, fontos, hogy bajnokikon, tétmérkőzéseken is lássam őket futballozni. Azt azért elmondhatom, hogy szeretnénk a tavalyi helyezéshez képest előre lépni, mind a tabellán elfoglalt pozícióban, mind eredményességben” – zárta Supka Attila. Hogy mire lehet képes az új idényben a gárda, azt nehéz megjósolni, mindenesetre vasárnap elkezdheti a pontok gyűjtögetését a Szeged-Grosics.

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. április 16.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 0-0
Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezeti: Takács János (Medovarszki János, Szilágyi Norbert.
Szeged-Grosics: Szántai – Achim, Geiger (Pászka, 63′), Mészáros, Coroian (Balogh, 76′), Jagodics, Germán, Farkas M., Zabari, Király, Zádori (Andorka, 80′). Vezetőedző: Klausz László.
Cegléd: Mursits – Nánási, Takács, Albert I., Valkovszki, Fürjes (Asztalos – a szünetben), Albert Á., Farkas A., Szabó V., Peres, Preklet. Vezetőedző: Nagy Mihály.

A Merkantil Bank Liga első fordulójának teljes programja

Július 30., vasárnap 18.00 Budaörs – Gyirmót, Budafok – Nyíregyháza Spartacus, Szolnok – Dorog, Vác – Soroksár, Cegléd – Szeged 2011-Grosics Akadémia, Kisvárda – Mosonmagyaróvár. 19.00 Békéscsaba – Kazincbarcika, Csákvár – MTK, Siófok – Sopron. Július 31., hétfő 18.30 ZTE – ETO FC Győr.

Sport

Zsótér Donát visszatért a Honvédhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás 2+1 évre kötelezte el magát.

Tovább olvasom

Sport

Dobogóra törne az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Márton Gábor a MOL Fehérvár FC új vezetőedzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Már várja a közös munkát.

Tovább olvasom

Aktuál