Sport

Labdarúgás: Klausz Lászlóék ellen rajtol a Szeged-Grosics

Labdarúgás: Klausz Lászlóék ellen rajtol a Szeged-Grosics

2017. július 29., szombat
Labdarúgás: Klausz Lászlóék ellen rajtol a Szeged-Grosics
szeged2011_puskasakademia34_gs

Vasárnap kezdetét veszi az NB II Merkantil Bank Liga 2017/2018-as szezonja. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a Ceglédi VSE ellen nyitja a szezont.

Véget ért a felkészülés, vasárnap már tétmérkőzést játszik a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Bár azt a csapat új vezetőedzője,

Supka Attila

is elmondta, hogy néhány hétre még szüksége van a csapatnak ahhoz, hogy igazán megtalálják az összhangot, illetve átvegyék az ő filozófiáját, ehhez mindenképpen tétmeccseket kell játszaniuk. "Csak a száraz munkával, edzésekkel, tesztmeccsekkel nehéz felkészíteni a játékosokat egy új szezonra, nem lehet összehasonlítani a felkészülési mérkőzéseket és a tétmeccseket ilyen szempontból. Sokat dolgoztunk az elmúlt hetekben, készen állunk a rajtra" -

mondta el portálunknak szezon előtti interjújában

Supka Attila. Különleges mérkőzéssel indul a szezon a Szeged-Grosics számára, hiszen korábbi mestere, Klausz László ellen lépnek pályára. Nem sokkal azután, hogy kiderült, a klub nem számít Klausz mester szolgálataira a továbbiakban, elfogadta a Ceglédi VSE ajánlatát, így az új idényt már az ő irányításával kezdi meg a ceglédi gárda. Tavaly a kiesés ellen harcolt a Cegléd, végül a 17. még éppen bennmaradó helyen fejezte be a szezont. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy idén mire lehetnek képesek. "Igyekeztünk feltérképezni a Ceglédet, két alkalommal is megnéztük őket felkészülési mérkőzésen, próbáltuk kielemezni a játékukat, igyekszünk a csapatnak is felhívni a figyelmét arra, hogy mik az erősségeik és melyek azok a dolgok, amelyekben nem olyan jók. Ezen felül az is fontos, hogy az én csapatom is megfelelő stílusban, az ellenfél gyengéit kihasználva futballozzon" - tette hozzá a Szeged-Grosics vezetőedzője. A keret egyébként alaposan megváltozott a holtszezonban.

Andorka Péter

Kaposvárra szerződött,

Király Patrik

és

Mészáros Márk

Békéscsabán,

Geiger Norbert

pedig Méhkeréken folytatja pályafutását.

Szemerédi Norberttel

szerződést bontott a klub és

Farkas Aurél

is távozott. Ezzel szemben kilenc új fiú is csatlakozott az együtteshez:

Andrej Causic, Onisor-Mihai Nicore, Papp Ferenc, Ikonomu Konsztantinosz, Katona Máté, Balázs Richárd, Beke Péter, Molnár János

és

Szabó Péter

is a Szeged-Grosicsnál kezdi meg az új idényt. "Tisztában vagyok a játékosaim képességeivel, fontos, hogy bajnokikon, tétmérkőzéseken is lássam őket futballozni. Azt azért elmondhatom, hogy szeretnénk a tavalyi helyezéshez képest előre lépni, mind a tabellán elfoglalt pozícióban, mind eredményességben" - zárta Supka Attila. Hogy mire lehet képes az új idényben a gárda, azt nehéz megjósolni, mindenesetre vasárnap elkezdheti a pontok gyűjtögetését a Szeged-Grosics.

A csapatok legutóbbi találkozásakor (2017. április 16.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Ceglédi VSE 0-0

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 250 néző. Vezeti: Takács János (Medovarszki János, Szilágyi Norbert.

Szeged-Grosics:

Szántai – Achim, Geiger (Pászka, 63′), Mészáros, Coroian (Balogh, 76′), Jagodics, Germán, Farkas M., Zabari, Király, Zádori (Andorka, 80′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Cegléd:

Mursits – Nánási, Takács, Albert I., Valkovszki, Fürjes (Asztalos – a szünetben), Albert Á., Farkas A., Szabó V., Peres, Preklet.

Vezetőedző:

Nagy Mihály.

A Merkantil Bank Liga első fordulójának teljes programja

Július 30., vasárnap 18.00

Budaörs – Gyirmót, Budafok – Nyíregyháza Spartacus, Szolnok – Dorog, Vác – Soroksár, Cegléd – Szeged 2011-Grosics Akadémia, Kisvárda – Mosonmagyaróvár.

19.00

Békéscsaba – Kazincbarcika, Csákvár – MTK, Siófok – Sopron.

Július 31., hétfő 18.30

ZTE – ETO FC Győr.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.