Sport

Labdarúgás: hiányzott a játék a Szeged-Grosics visszatérőjének

Labdarúgás: hiányzott a játék a Szeged-Grosics visszatérőjének

2017. július 7., péntek
Labdarúgás: hiányzott a játék a Szeged-Grosics visszatérőjének
cegled_szeged201142_gs

Egy évnyi kitérőt követően visszatér a Szeged 2011-Grosics Akadémiához Szabó Péter: a csapat korábbi erősségének minden bizonnyal nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

Tavaly nyáron szerződött Kisvárdára

Szabó Péter

: a 25 éves futballista két szezont követően hagyta el a Szeged 2011-Grosics Akadémiát, amelynek színeiben 54 mérkőzésen tíz gólt szerzett. A szabolcsi együttesnél azonban mindössze 821 percet tölthetett a pályán, 19 bajnokin és egy kupamérkőzésen - ebből kezdőként csupán hét alkalommal számoltak vele. Egy szezon elteltével azonban ismét a váltás mellett döntött, és mint azt a napokban

a klub bejelentette

, visszatér a Szeged 2011-Grosics Akadémiához. "Több játéklehetőséghez szerettem volna jutni, nem akartam még egy olyan szezont, mint ahogy az előző telt számomra. Beszéltem Adem Kapiccsal, ismertük egymást, és hamar dűlőre jutottunk. Elég sok játékost ismertem, illetve péládul Horváth Attila Ajkán is csapattársam volt. Sajnos Maki (Mészáros Márk - a szerk.) és Király Patrik is elment, de a hangulattal nem lesz gond, mindig otthonos volt a csapatnál. Fontos persze, hogy ismerek már több játékost, ez csak előnyükre válhat" - mondta portálunknak a visszatérés okairól Szabó Péter. A másodosztályú bajnokság július végén indul, mint az a sorsolás után kiderült, a Szeged-Grosics Cegléden kezdi majd a következő szezont. Addig azonban kemény munka vár még a keret tagjaira, például szombaton Debrecenben lép pályára Supka Attila együttese. "Még kialakulóban van a csapatunk, az MLSZ-szabály miatt ugye két fiatalnak kötelező végig a pályán lennie. Mindenki a bajnokikat várja persze, ez az időszak most arra jó, hogy megtaláljuk a legideálisabb kezdőnket" - tette hozzá Szabó Péter. A visszatérő játékos az előző szezonban megtapasztalhatta, milyen ez a 38 fordulón át tartó NB II-es szezon, ennek kapcsán kifejtette, kiderült, hogy fontos az, hogy elég mély legyen egy csapat kerete. "Végig lehet játszani a 38 meccses bajnokságot ugyanazzal a csapattal, csak roppant fárasztó. Sok az utazás, rengeteg a meccs, kell a hosszú pad. Biztos, hogy kelleni fog a jó védekezés is, de a játékunk az edzői felfogástól is függ majd" - zárta Szabó Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.