/

Kenderültetvényt találtak a rendőrök egy balástyai tanyán

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Marihuanaultetveny-1024x768

Kenderültetvényt találtak a rendőrök egy balástyai tanya hátsó kertjében felállított fóliasátorban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Huber Krisztián közölte: a gyanú szerint egy 21 éves férfi tavasszal bérelt ki egy balástyai tanyát, ahol indiai kendert termesztett. Később egy ismerősének felajánlotta, hogy a növények gondozásáért cserébe ingyen lakhat az ingatlanban, valamint egy motort is vásárol neki.

A tanyán tartott házkutatás során a rendőrök magvakat, palántaneveléshez szükséges sátrat, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a hátsó kertben, egy fóliasátorban több mint 130 tő indiai kendert találtak – tudatta a főhadnagy.

A rendőrök előállították a növények gondozásával megbízott férfit és egy fogyasztót, a tanya bérlőjét pedig elfogatóparancs alapján keresik. A növényeket gondozó 22 éves férfit kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Default thumbnail
Előző sztori

Lángba borult a gabona Szatymaznál

Default thumbnail
Következő sztori

Aratóünnepet tartanak Zákányszéken

Legutóbbi hasonló cikkek