Sport

Kajak-kenu: újra Európa és a világ csúcsára állna a Démász Szeged VE új igazolása

Kajak-kenu: újra Európa és a világ csúcsára állna a Démász Szeged VE új igazolása

2017. július 3., hétfő
Kajak-kenu: újra Európa és a világ csúcsára állna a Démász Szeged VE új igazolása
629Medveczky-MTI

A kétszeres világbajnok Medveczky Erikával bővült a Démász Szeged VE versenyzői kerete. Erika debütálása jól sikerült a klubnál, a plovdivi Eb-n pedig újabb számokban szerezne érmet.

A jól sikerült első válogatót követően két számban, ráadásul két olimpiai számban is rajthoz állhat a Démász Szeged VE nemrég igazolt, kétszeres világbajnok kajakosa,

Medveczky Erika

. A 2013-ban Duisburgban, valamint 2015-ben Milánóban K1 1000 méteren világbajnoki címet nyert sportoló a július közepén esedékes plovdivi Európa-bajnokságon K2 200 és K4 500 méteren képviselheti Magyarországot és Szegedet. "A jövő heti, második válogatóra csiszoljuk a formát, hiszen ott lehet kijutni a világbajnokságra. Azt a formát próbáljuk átmenteni az Eb-re is, tekintve, hogy nem nagyon lesz a kettő között idő másra. Az utolsó kockákat tesszük a helyére, ez most sűrű két hét lesz, az biztos" - utalt arra Medveczky Erika, hogy a kajak-kenus társadalom az Eb előtti hétvégén a második, szolnoki válogatón "melegít" az idei kontinensviadalra. Medveczky Erika a Maty-éren rendezett első válogatón Farkasdi Ramónával alkotott párosával nyerni tudott 1000 méteren, ezüstérmes lett 500 méteren,- ezzel mutatkozott be a szegedi színekben, hiszen a versenyt megelőzően igazolt a Démász Szeged VE-hez. "Előtte sem a tájékoztatón, sem a világkupán nem indultam, így picit a sötétben tapogatóztunk a válogató előtt. Kellemes meglepetés volt, hogy ennyire jól sikerült, most azon dolgozunk, hogy még jobb eredményeket érjünk el" - tette hozzá a 2008-ban K2 1000 méteren, míg 2014-ben egyéniben 5000 méteren Eb aranyat nyert kajakos, akinek most esélye nyílik olyan számokban az éremszerzésre, amelyekben pályafutása során még nem volt része. "Ez lesz a debütálás Ramónával. Négyesben már egyszer indultam, de az picit lutri, hiszen olimpia után vagyunk, nem tudjuk, hogy milyen egységek állnak rajthoz, és mire számíthatunk tőlük. Kicsit tesztverseny lesz a világbajnokságra, bár ettől függetlenül jó formában lesz a magyar csapat, tekintettel arra, hogy közel lesz az Eb a második válogatóhoz" - fogalmazott Medveczky Erika. A válogatón K1 500 méteren is rajthoz fog állni, és itt is azon lesz, hogy minél jobb, akár világbajnoki részvételt érő eredményt érjen el. Előre aláírna, ha ugyanazokban a számokban indulhatna az augusztus végi, Racicében sorra kerülő világbajnokságon, mint az Eb-n, bízik abban, hogy az elmúlt három hétben sok sikerült fejlődnie. "Elég nehéz helyzetbe kerültem tavasszal, Sík Mártonék pedig nyitottak voltak arra, hogy leigazoljanak. Végül arra jutottunk, hogy ez mindkét fél számára jó lehetőség lenne, segítő jobbot nyújtottak nekem. Mindenkinek Tokió az elsőszámú célja, de női vonalon semmit sem lehet biztosra venni, lesznek visszatérők, akik a baba után újra rajthoz állnak" - tért ki Szegedre igazolására és jövőbeli céljaira Medveczky Erika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.