Íjászat: megküzdöttek az elemekkel az UTC íjászai

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_ijaszat

Az elmúlt hétvégén rendezték Hetényegyházán a pályaíjászok Dél-Alföldi régiós OB kvalifikációs versenyét. Szegedről két kadet korcsoportú és egy felnőtt pályaíjász állt lővonalhoz. A kánikula, a folyamatos szél, időnként változó irányú viharos széllökések tették nehézzé a versenyt.

A 70m-es távon zajló versenyen Banda Árpád az Univerzális Természetjáró Club Íjász Sport Egyesület (UTC-ÍSE) felnőtt olimpiai kategóriás versenyzője remek pontszámmal (663 kör) nagy különbséggel nyerte a rangsorolót. A kiesős küzdelmek sem hoztak meglepetést, bár az erős szél okozott néhány izgalmas pillanatot. Banda az első helyen végzett, aranyérmet szerezve. További hír az Universiade-résztvevő sportolóval kapcsolatban, hogy elhagyta az Újszegedi Torna Club-ot, és a továbbiakban az Univerzális Természetjáró Clubnál folytatja a versenyzést.

Olasz Dániel Péter az UTC-ÍSE kadet utánpótlás olimpiai íjásza 60 méteres távon a 2. helyen rangsorolt. Olasz a kiesős küzdelmekben is szépen lőtt. Az aranydöntőben nagy csatában sikerült legyőznie ellenfelét (6-4) és szintén a dobogó legfelső fokára léphetett.

Paplogó Marcell szintén kadet korcsoportban indulva a dobogó harmadik helyéért küzdve fej-fej mellett lőve ellenfelével (5-5) szétlövéssel maradt alul, így 4. helyen végzett. Mindhárom szegedi íjász kvalifikálta magát a szeptemberi pályaíjász országos bajnokságra.

Előző sztori

Az átlaghoz közeli almatermés lehet idén

Következő sztori

Bicikliket lopott és egy lakásba is betört Szegeden egy férfi