Hazájában születik rockopera Rózsa Sándorról – Pintér Tibor akciódús jeleneteket ígér a mórahalmi Patkó Lovas Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pinter_tibor6001

A mórahalmi Patkó Lovas Színházban július 23-án mutatják be Pintér Tiborék új darabját.

A betyárok világát egyféle romantika övezi, s mivel a mindenki által gyűlölt hatalom üldözte őket, némi rokonszenvet is ébresztettek, melyek évszázados távlatból legendákká nőttek. Legnagyobb hírnévre az alföldi, Szeged környéki Rózsa Sándor tett szert közülük, akiről most rockopera születik szülőföldjén, a Homokhátságon. A mórahalmi Patkó Lovas Színházban július 23-án és 24-én bemutatandó darab a legendás betyárvilág korából meríti történetét, cselekménye izgalmas, akciódús, szerelmi szálakkal tarkított kalandok sora – mondja Pintér Tibor színész-rendező, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója.

A Homokhátságon számtalan élő legendával bíró betyárról szóló, lóháton bemutatott darabhoz Szűts István, a Kormorán együttes zeneszerzője kiváló népi ihletésű rock zenét szerzett, amely nagyszerűen hangszerelt és kiválóan harmonizál a történettel. Ráadásul vendégként egy igazi sztárfellépője is lesz a darabnak: Nótár Mary is énekelni fog. A Rózsa Sándorban egy lakodalmas jelenetben láthatjuk majd az énekesnőt mindkét előadásnapon, hogy lóra pattan-e, az majd az előadáson kiderül…

Pintér Tibor így nyilatkozik a mórahalmi helyszínről és az ősbemutatóról: „Fantasztikus lehetőség ezer embernek előadást tartani. A budapesti Kincsem Park mellett a Nemzeti Lovas Színház legfontosabb vidéki bázisa a mórahalmi, itt lépünk fel a leggyakrabban. Az Alföld rónasága a honfoglalástól kezdve kötődött a lóhoz, a lovas élethez. Ne feledjük, olyan emberek éltek itt a homokon, mint a világszerte ismert Rózsa Sándor, akiről rengeteg történetet olvastam, így született meg a produkció.”

A két egymást követő napon látható Rózsa Sándor, az alföldi betyár című rockoperában kaszkadőrjelenetekkel, számtalan ostorcsattogtatással, lakodalommal, akciójelenetekkel találkozhatunk, de még egy modern kori dzsip is végigszáguld a Futó Dobó Lovasközpont fedett lovardájának színterén. A szervezők a megvásárolt jegyek mellé ajándék fürdőbelépőt is adnak, mellyel még egy ráadás wellness élményben is lehet része a nézőnek Mórahalmon, a Szent Erzsébet Gyógyfürdőben.

Lovas színházi előadások Mórahalmon

PINTÉR TIBOR-SZŰTS ISTVÁN: Rózsa Sándor, az alföldi betyár – rockopera
2017. július 23. vasárnap, július 24. hétfő. Kezdés: 20.30 óra
MÉSZÁROS LÁSZLÓ – LŐRINCZ ANDREA: Hófehér és a hét törpe – családi musical
2017. július 29. szombat. Kezdés: 20.30 óra
BAKONYI GÁBOR – TIBOLDI MÁRIA: Mágnás Miska – operett két felvonásban, átirat
2017. július 30., vasárnap. Kezdés: 20.30 óra
SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS: István, a király – rockopera
2017. augusztus 20. vasárnap, augusztus 21. hétfő. Kezdés: 19.30 óra
KÁLMÁN IMRE: Csárdáskirálynő – operett
2017. augusztus 25. péntek, augusztus 26. szombat. Kezdés: 19.30 óra

Előző sztori

Novák Katalin: családbarát munkahelyeket, munkabarát családokat

Következő sztori

Fazekas Sándor: újabb botrányos esetek az élelmiszerek kettős minősége miatt