Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

BC5K8846

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Az egészséges táplálkozás lényegét nagyon sokan és sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni. Az újabbnál újabb divathullámok miatt sokszor olvashatnak egymásnak ellentmondó dolgokat a téma iránt érdeklődők. Az információ dömping közepette az emberek nagy része nehezen találja meg az egészséges életmódhoz vezető utat. Abban azonban a tudósok és a laikusok nagy része is egyet ért, hogy minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből kellene összeállítani a helyes étrendet. Nem feltétlenül kell ragaszkodni mindig a megszokott dolgokhoz, gyakran az új ételek megízlelése is különös élményt tartogathat az arra nyitottak számára.

A fürjtojás is az egészségesnek kikiáltott ételek kategóriájába tartozik, mégis sokan vannak, akik idegenkednek mindennapos fogyasztásától. Kócsó Ingrid fürjtojásokra épülő vállalkozása most alternatívát kínál azok számára is, akik eddig tartózkodtak tőle. Az ízletesen pácolt bükkfán füstölt tojások ízesítései több hónapnyi kísérletezés után alakultak ki. Ingrid olyan ízvilágra törekedett, ami még nincs a piacon. „A készítményeinket leginkább a kifinomult gasztronómiai élményt keresőknek ajánljuk. Az első kóstolás általában az „akarok még” érzését váltja ki. Többeket emlékezetet gyermekkoruk valamilyen jellegzetes ízére, mások szerint kuriózum, ami nem hasonlítható semmi máshoz. A tapasztalataink szerint, akik egyszer megkóstolják, utána 3-4 féléből vesznek még ízelítőt”– mondta Kócsó Ingrid a vállalkozás tulajdonosa.

Apró méretén kívül a fürjtojás hatóanyag tartalmában is különbözik egy átlagos tojástól. Rengeteg A, B, C, D és E vitamint tartalmaz, ezen felül sokkal kevesebb a koleszterin tartalma is, a szalmonella baktérium pedig nem található meg benne. Sőt, a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. „Véleményem szerint a fürjtojás nagyon egészséges, ezért a vállalkozás kezdetén a cél az volt, hogy minél több emberhez eljusson ez az információ. Termelőként pontról pontra végigkövethetem, hogy a termék milyen fázisokon megy át mire a vásárlóhoz elér, így garantálni tudjuk a minőséget is” – tette hozzá a tulajdonos.

Az egészséges életmód és táplálkozás egyik velejárója, hogy az ember megpróbál különböző adalékanyagoktól mentesen étkezni. „Mi is igyekszünk minél mentesebbre elkészíteni a termékeinket, viszont az eltarthatóság miatt muszáj egy minimális mennyiségű tartósítószert alkalmaznunk” – mondta Paku Zsófia, a projekt menedzsere. A magyaros ízvilágú termékek számítanak a nagy kedvencnek, de a céklás, curry-s, mandulás termékek is úttörőek. „Az emberek nagyon nyitottak az újdonságokra, sokan megkérdezik, milyen ételek mellé javasoljuk őket. A személyes kedvencem a lencsesaláta, nagyon harmóniában vannak vele az ízek. De sültek, szendvicsek mellé is kiválóak a színes kis tojások” – tette hozzá Kócsó Ingrid.

A fürjtojás minden részét felhasználják, semmit nem hagynak veszendőbe menni. Édességek, tojás likőrök, tojásból készült fasírt, a tosírt is megtalálható a kínálatukban. Az élelmiszerek mellett készítenek még olyan kézműves kozmetikumokat, krémeket, arcradírokat, amibe az őrölt tojáshéj is belekerül. A fürjes kozmetikumoknak csomó előnye van a többivel szemben. Paku Zsófia azt mondja, több olyan hatóanyagot tartalmaznak ezek a termékek, amitől szebb lehet az ember bőre. „Vitamin dússága miatt selymesebb lesz a bőr, tartósabb mint egy általános kézműves szappantól. A másik előnye, hogy rendkívül habzik, mivel az egész fürjtojás belekerül” – tette hozzá.

A fürjtojásos termékek még újdonságnak számítanak a piacon, ezért az üzletvezetők szerint legelőször az veszi majd meg a termékeiket, aki fogékony az újdonságra és a természetességre.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

ARC

Nem csak a szépség a fontos – vallja az Anna-bál szegedi királynője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Anna-bál hangulata minden résztvevőnek meghatározó élmény lehet, különösen igaz ez Kriveczky Villőre a tavalyi bál szépére is. Aki bevallása szerint soha nem indulna egy szépségversenyen sem. A belső emberi értékeket pedig fontosabbnak tartja külsőnél.

Tovább olvasom

Aktuál