Közélet

Fazekas Sándor: az aratónap a magyar népi kultúra ünnepe

Fazekas Sándor: az aratónap a magyar népi kultúra ünnepe

2017. július 1., szombat
Fazekas Sándor: az aratónap a magyar népi kultúra ünnepe

Az aratónap a magyar és ezen belül is a jászsági népi kultúra igazi ünnepe, amely átsegít a hétköznapok küzdelmein, így az aratás időszakán is - jelentette ki a földművelésügyi miniszter szombaton a hagyományos Jászsági Aratónapon, Jászapátin.

Fazekas Sándor

hangsúlyozta: a hagyományőrző rendezvények által felsorakoztatott népi értékek olyan kincsek, amelyek életünk részei és szívünkhöz közel állóak. Európában százmilliók, hazánkban milliók élnek olyan városi kultúrában, lakótelepi környezetben, ahol mindez különlegességnek, kuriózumnak számít - tette hozzá. Ezért is fontos megbecsülni vidéki értékeinket és odafigyelni rájuk, közösségeinket összetartó rendezvényeken megőrizve és minél szélesebb körben megismertetve, népszerűsítve - mondta a miniszter. Az aratás nehézségeire utalva közölte: a napokban lehullott csapadék a betakarításra váró gabonának már nem hiányzott, ugyanakkor a kukoricának, napraforgónak és a dinnyének is kifejezetten hasznos volt.

Pócs János

(Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2010 előtt a tulajdonosok jelentős része szabadulni akart földjétől. Mára eljutottunk oda, hogy Európa nyugati országaihoz hasonlóan a "föld nem eladó" alapelv hazánkban is általánossá vált, köszönhetően annak, hogy a gazdálkodás és a föld szeretete megkérdőjelezhetetlen értékké vált - húzta alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.