Közélet

Erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken

Erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken

2017. július 22., szombat
Erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken

Továbbra is erős a forgalom a röszkei határátkelőhelyeken - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton délelőtt az MTI-t.

Juhász Árpád

közölte, a személyautóknak az autópálya-határátkelő kilépő oldalán kettő, a közúti átkelőnél egy órát kell várakozniuk. Az ásotthalmi átkelő kilépő oldalán szintén egyórás a sor. Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk. A magyar és szerb állampolgárok használhatják a tiszaszigeti és a bácsalmási közúti határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő a nap 24 órájában igénybe vehető - tudatta a szóvivő. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Ásványvizet osztottak az utazóknak a rendőrök

Hűtött ásványvízzel kínálták a rendőrök a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen kilépésre várakozó utasokat, ahol szombat hajnalra két órás várakozás alakult ki - írja a police.hu. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, a polgárőrség, valamint a Magyar Vöröskereszt munkatársai július 22-én, a forróságban ismét hűtött ásványvizet osztottak a sorban álló, átlépésre várakozó utasoknak. A kétórás várakozás szombat hajnalra alakult ki. A rendőrség a következő hetekben is erős forgalomra számít, hiszen Nyugat-Európából a vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak. A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők. A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.