/

Életre kelt a magyar ugar

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

alparfeszt_2017_midnight_special

Újra a hazai fémzenei színtér szentélyévé vált a tiszaalpári puszta június utolsó hétvégéjén: idén sem okozott csalódást az Alpárfeszt.

Jóságot és boldogságot ígért a negyedik Alpárfesztre a buli szervezője, Sánta Zoltán „Zola”, a Let he Cigar Die gitárosa be is tartotta ígéretét, ismét hamisítatlan underground-szeánszt teremtett a tiszaalpári régi tüzép helyén három nap erejéig. Az alpári csapaton egyre inkább látszik, hogy az utóbbi években megfizették a tanulópénzt a fesztiválszervezés terén, egyre gördülékenyebb és összeszedettebb az Alpárfeszt kivitelezése, és ez nem csak a fellépői kör gyarapodásán látszódik meg. Idén a nagy visszatérő bulifelelősök, mint a Don Gatto, a Stubborn, a Dungaree, a Dystopia mellett olyan nevekkel gazdagodott a zenekarok listája, mint a Southern Oracle, az Apey and the pea vagy a Nova Prospect, akik által már elég komoly az átfedés a német Wacken fesztivál és az Alpárfeszt felhozatala között.

2017-ben a fellépői gárda egy különleges vendéggel is kibővült, a szombat este egyik legjobb koncertjét a svéd The Embodied adta, a skandináv zenészek igazán kitettek magukért, az északi fémzene velejét hozták el az alpári pusztába. Sánta Zola szerint a The Embodied vendégeskedése adta az egyik legnagyobb kihívást a fesztivál szervezőinek, főként abban a tekintetben, hogy az Alpárfesztes fellépést össze kellett hangolni a banda magyarkanizsai koncertjével, ráadásul az együttes busza lerobbant a magyar-szerb határon, ami további bonyodalmakat okozott.

Ilyen volt a hangulat a backstage-ben…

„Az eső miatt is aggódtunk, de szerencsére az időjárás kegyesnek bizonyult, mindössze péntek délután szemerkélt egy kicsit, de ez nem zavarta az éppen színpadon lévő Witch Bone Garden-t, nekik ezúton is köszönjük a kitartást!” – mondta el Sánta Zola. Háláját fejezte mindenki számára, aki részt vett a fesztiválon, közönségként, fellépőként, illetve dolgozóként. A növekvő látogatottság ellenére a szervezőknek továbbra is sikerül megőrizniük a családias underground hangulatot, ami még mindig unikális rendezvényé teszi az Alpárfesztet, amely kezd kilépni a kis fesztiváli lét keretei közül, hiszen már a stabil helyi, illetve Szegedről érkező közönség (köztük Hikari, a fesztivál kabalakutyája) mellett az ország különböző szegleteiből érkeztek vendégek, mint például Nyírbátorból vagy Szeghalomról, mégis a zene szeretete által adott közösség megfizethetetlen élménnyel gazdagított minden résztvevőt.

… és ilyen a színpadon.

Aki lemaradt a tiszaalpári buliról, az se bánkódjon, ugyanis az Alpárfeszt testvérrendezvénye, a szolnoki Unity Redneck fesztivál július 21-e és 23-a között várja a zenekedvelőket, számos olyan fellépővel, akik az alpári színpadon is megfordultak. Ha a szolnoki szervezők is ugyanazt a hozzáállást képviselik, mint az Alpárfeszt, akkor a Tisza-parti városban sem érheti csalódás a közönséget. A tiszaalpári ugaron ugyanis mindent megtalálhatott az egyszeri fesztiválozó, ami egy kiváló underground-szeánszhoz szükséges: volt szabadság, hűsítő ital, valamint béke, szeretet és metál.

A negyedik Alpárfesztről további fotók és videók elérhetőek ITT, illetve ITT.

Előző sztori

Labdarúgás: munkába állt a SZEOL

Következő sztori

Egy éve lépett piacra az Invitech Solutions