Közélet

Az ügyintézés lehetősége mindenkinek jár

Az ügyintézés lehetősége mindenkinek jár

2017. július 18., kedd
Az ügyintézés lehetősége mindenkinek jár
kormanyablak_busz05_gs

Ez is lehetne a nemrég elindult mobilizált kormányablak jelmondata. A két munkaállomásból álló busz folyamatosan járja Csongrád megye településeit, hogy a térségben élőknek lehetőséget biztosítson a minél gyorsabb és könnyebb ügyintézésre.

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról

, hogy az országban elsőként Csongrád megyében tett körutat az a kisbusz, amit a kormányhivatal kért kölcsön a KEKKH-től annak érdekében, hogy településekre látogassanak el. Akkor 10 munkanapon át 15 helyszínen intézhették ügyeiket a lakosok.

Juhász Tünde

kormánymegbízottól megtudtuk, az ekkor szerzett tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy a kormányhivatal saját beruházásként egy mozgó kormányablakot alakít ki. A két munkaállomással felszerelt járműben minden olyan szolgáltatás elvégezhető, mint a kormányablakok épületeiben. A busz idén elsőként július 4-én,

a derekegyházi palacsintafesztiválon mutatkozott be

, majd a Mórahalmi Járásban, többek között Bordányban, Ásotthalmon, Ruzsán és Zákányszéken állomásozott. Az említett településeken közel 150-en éltek a lehetőséggel, a legtöbben a személyes okmányaikkal kapcsolatos ügyintézést vettek igénybe. „Az első hét adatai azt igazolják, hogy igény mutatkozik erre, ugyanis sokaknak segítséget jelent, ha házhoz megyünk. 7 héten keresztül a megye minden járásába eljutunk, és különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy különböző szociális intézményekben, például idős otthonban is felkínáljuk a mindenkinek járó ügyintézés lehetőségét” – mondta még el Juhász Tünde. A mobilizált kormányablakkal az elkövetkezendő két hétben a Mórahalmi, a Szegedi és a Kisteleki Járásban is találkozhatnak a térségben élők, a pontos helyszíneket

itt olvashatja

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.