Közélet

Az Egyesült Államok a kereskedelmi akadályok lebontását sürgeti Kínánál

Az Egyesült Államok a kereskedelmi akadályok lebontását sürgeti Kínánál

2017. július 18., kedd
Az Egyesült Államok a kereskedelmi akadályok lebontását sürgeti Kínánál

Wilbur Ross kereskedelmi miniszter és Steven Mnuchin a pénzügyi tárca vezetője a kínai kereskedelmi akadályok lebontását sürgette kedden.

A két amerikai miniszter egy nappal a Washingtonban tartandó amerikai-kínai gazdasági tárgyalások előtt nyilatkozott az Egyesült Államok elvárásairól. Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy sok még a teendő az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok javítása érdekében, és sürgette, hogy Peking bontsa le a kereskedelmi kapcsolatok előtt álló akadályokat, elsősorban az informatikai és a kommunikációs szektorban. Jelezte azt is: Washington azt szeretné, ha Peking lehetővé tenné a külföldi tulajdonlásra vonatkozó korlátok enyhítését, s így amerikai cégek nagyobb mértékben vehetnének részt a kínai pénzügyi szolgáltatási ágazatban. Wilbur Ross kereskedelmi miniszter az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok kiegyensúlyozása mellett foglalt állást. Tisztességesebb, kölcsönös előnyökön alapuló kereskedelmi kapcsolatokat szorgalmazott a két ország között. Az Egyesült Államok-Kína Átfogó Párbeszéd névre keresztelt találkozó lesz az első gazdasági és kereskedelmi tárgyalás annak az új típusú párbeszédnek a keretében, amelyről áprilisi találkozóján Donald Trump és Hszi Csin-ping kínai elnök megállapodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.