Közélet

Az aquaparki eszközök 43 százalékánál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

Az aquaparki eszközök 43 százalékánál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

2017. július 26., szerda
Az aquaparki eszközök 43 százalékánál talált problémát a fogyasztóvédelmi hatóság

A fogyasztóvédelmi hatóság júniusi országos ellenőrzése a vizsgált aquaparki eszközök 43 százalékánál állapított meg kisebb-nagyobb hiányosságokat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a szakemberek 136 helyszínen 553 csúszdát, vízi ugráló várat és élményjátékot ellenőriztek. A fogyasztóvédelmi hatóság több helyen kifogásolta az adattáblák hiányosságait, az elvégzett javítások nem megfelelő dokumentálását. Négy helyszínen 16 eszköz (csúszda, vízbe telepített mászóka-csúszdarendszer és kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz) működtetését megtiltották a megfelelőségi tanúsítvány beszerzéséig, a terhelhetőség feltüntetéséig vagy a kezelő személy megfelelő oktatásának igazolásáig. Ezek közül három helyen már pótolták a hiányosságokat, így a berendezések - az érvényes megfelelőségi tanúsítvánnyal még nem rendelkező kilenc, kisgyermekeknek szánt, kézi hajtású, lapátkerekes vízi eszköz kivételével - újra működnek. Az NFM hangsúlyozta: nagy figyelmet fordítanak a családok biztonságára, a gyermekek védelmére a nyári hónapokban is. A folyamatos és aktív fogyasztóvédelmi jelenlét célja, hogy az üzemeltetők tisztában legyenek kötelezettségeikkel, minden hiányosságot pótoljanak ezáltal a szórakozni vágyó családok és a gyermekek biztonságosan használhassák a vízi csúszdákat, ugráló várakat, játékokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.