Kultúra

A Tiszára költözik a színház Szegeden

A Tiszára költözik a színház Szegeden

2017. július 20., csütörtök
A Tiszára költözik a színház Szegeden
Godspell

A Tisza Teátrum nem feledkezik meg a színház szerelmeseiről sem. Három előadás, három különböző műfaj képviselteti magát Szeged első vízi színpadán, a Horthy Csónakházban Felső Tisza-parton, a FOKA mellett.

Július 29-én 21 órakor

Bohumil Hrabal

klasszikusát, a Sörgyári capriccio-t láthatja a szegedi közönség,

Kéner Gabriella

, a Szegedi Nemzeti Színház egykori színművészének előadásában. A darab egyúttal főhajtás is a cseh krónikás emléke előtt, halálának huszadik évfordulóján. Az előadás az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat vendégjátéka. https://www.youtube.com/watch?v=g253EajpPnM Augusztus 26-án 21 órakor újra látható a szegedi Liget Társulat Godspell előadása, ezúttal egy különleges keresztmetszettel, kifejezetten a csónakházi helyszínre alakítva. Az előadás bevételét a szervezők az újszegedi Karitásznak ajánlják föl. Augusztus 29-én 21 órakor, a Tisza Teátrum zárásaként, a Jelenetek egy házasságból monodráma változata érkezik Kolozsvárról,

Lanstyák Ildikó

e.h. előadásában. Az előadás 2015-ben a dunaszerdahelyi VÉSZFÉK Art Fesztiválon elnyerte e zsűri- és közönségdíjat. Az előadás a BBTE Színház és Televízió Kar és a Babits Mihály Kamaratársulat előadása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.