A Tiszára költözik a színház Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Godspell

A Tisza Teátrum nem feledkezik meg a színház szerelmeseiről sem. Három előadás, három különböző műfaj képviselteti magát Szeged első vízi színpadán, a Horthy Csónakházban Felső Tisza-parton, a FOKA mellett.

Július 29-én 21 órakor Bohumil Hrabal klasszikusát, a Sörgyári capriccio-t láthatja a szegedi közönség, Kéner Gabriella, a Szegedi Nemzeti Színház egykori színművészének előadásában. A darab egyúttal főhajtás is a cseh krónikás emléke előtt, halálának huszadik évfordulóján. Az előadás az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat vendégjátéka.

Augusztus 26-án 21 órakor újra látható a szegedi Liget Társulat Godspell előadása, ezúttal egy különleges keresztmetszettel, kifejezetten a csónakházi helyszínre alakítva. Az előadás bevételét a szervezők az újszegedi Karitásznak ajánlják föl.

Augusztus 29-én 21 órakor, a Tisza Teátrum zárásaként, a Jelenetek egy házasságból monodráma változata érkezik Kolozsvárról, Lanstyák Ildikó e.h. előadásában. Az előadás 2015-ben a dunaszerdahelyi VÉSZFÉK Art Fesztiválon elnyerte e zsűri- és közönségdíjat. Az előadás a BBTE Színház és Televízió Kar és a Babits Mihály Kamaratársulat előadása.

Default thumbnail
Előző sztori

Botka: Orbán Viktor seftel a magyar emberek biztonságával

Default thumbnail
Következő sztori

Idén is támogatja a médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemlét

Legutóbbi hasonló cikkek