Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

ARC

A mosolya a legszebb ékszere a Nemzet Szépének

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

nemzet_szepe02_gs

A Nemzet Szépe címet idén a hamarosan 22. életévét betöltő Kis Gabriella nyerte el. A délvidéki Felsőhegyről származó hölgy a szegedi Sebészeti Klinikán dolgozik ápolónőként. Szívügye, hogy segítsen az embereken, s habár egyes időszakokban heti 60 órát dolgozik, műtét utáni betegeket ápol, mégsem érzi stresszesnek a munkáját.

– Olyan lányok jelentkezését várták, akik természetességükkel tűnnek ki, nincsenek rajtuk tetoválások, piercingek és más beavatkozások nyomai. A tavalyi indulók egyike ajánlotta a versenyt, egy napot gondolkodtam, majd neveztem. Sokszor néztek rám furcsán, mert „külföldről” jöttem, szerettem volna megmutatni, hogy a vajdasági lányok is ugyanolyanok, mint a magyarországiak – mesélte Kis Gabriella, a másodjára megrendezett Nemzet Szépe szépségkirálynője. Egyetlen határon túlról származó döntősként jó kapcsolatot alakított ki társaival, a versenyt megelőző tábor feladatai igazi csapattá kovácsolták őket össze.

A siker után már egy újabb megmérettetésre készül, a jövő évi Miss Nation’s Beauty világversenyre. – Nagyon sokat mosolygok, ez a legszebb ékszerem. Sokat mozgok, tornázok, törődök a bőrömmel, odafigyelek az egészséges étkezésre. Igaz, néha kicsit „bűnözök”, de ez belefér, mert jó géneket örököltem – mondta nevetve, mikor arról kérdeztük, koplalással, vagy sok mosolygással készül-e a versenyre.

nemzet_szepe01_gs

Azonban nem szeretne életét a modellvilág felé kanyarintani, maradna ápolónő. Már általános iskolában elsősegélyt tanult, vonzotta a lehetőség, hogy beteg embereken segíthet. – Ők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben, szükségük van valakire, aki ápolja őket – nem meglepő, hogy Zentán az egészségügyi középiskolában tanult. A gyakorlatot is az ottani kórházban folytatta, mégis a végzést követően Szegeden vállalt munkát.

– Úgy látom, a magyarországi kórházak sokkal jobban felszereltek gépekkel, s jobb tudással is rendelkeznek itt, mint Szerbiában. Sokkal nagyobb a vajdasági intézményekben a stressz, Szegeden jobb légkörben lehet tanulni és dolgozni – fogalmazott Gabriella, aki időnként heti öt napon is 12 órás szolgálatot lát el. Elárulta, ugyan gyakran megterhelő a munka, vagy éppen éjszaka kell dolgozni, azonban ekkor is igyekeznek mindent jól megoldani.

Nem tagadta, fontos számára a nemzeti összetartozás. Nem tervez külföldi munkavállalást, mert Szeged közel van a Vajdasághoz, így a családjához is. Jól érzi magát a városban, sok gyakorlati ismeretet tanul, de nem tudja még, hogy itt éli-e le az egész életét.

A cikk eredetileg a Déli Szó című hetilapban jelent meg. A kiadványt a postaládákban és az alábbi linken keresztül érhetik el.

Tovább olvasom

ARC

31 év után végleg lehúzza a rolót a Mars téri könyvesbódé

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az utcai könyvárusok felett eljárt az idő – mondta lapunknak Holczer János, a Mars tér ikonikus könyvesbódéjának vezetője, aki vásárlók hiányában kénytelen végleg bezárni a boltot.

Tovább olvasom

ARC

Lélegzetelállító felvételeken tárulnak elénk Szeged éjszakai fényei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kaszás Imre amatőr fotós kiváló felvételeinek köszönhetően most elénk tárul a kivilágított Szeged.

Tovább olvasom

ARC

Bátyi Zoltán: Az élet sokkal izgalmasabb történeteket tud írni, mint én

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Jogász és újságíró végzettsége is van, több mint 7000 cikk, tizenöt saját könyv köthető a nevéhez

Tovább olvasom

Aktuál