A hódmezővásárhelyi Szent István Király-templom megáldásának 80. évfordulóját ünneplik

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hódmezővásárhelyi Szent István Király-templom megáldásának 80. évfordulóját ünnepli a vásárhelyi plébániaközösség augusztusban. Erre az alkalomra kilenc napon át tartó lelki programmal készülnek, augusztus 19-én Böjte Csaba celebrál szentmisét, amelyet a városi Szent István Napi ünnepség követ.

Augusztus 19-én, szombaton 15 órától a Szent Korona másolatát a Székelykaputól a Szent István király-templomig kísérik a magyar királyi koronaőrök és a Pálffy Huszár Egyesület tagjai. 17 órától Búcsúi Szentmisét celebrál Böjte Csaba, a szentmise ideje alatt gyónásra is van lehetőség. Ezután Eucharisztikus körmenetre kerül sor a téren a Szent Korona másával. 18 órától városi ünnepséget tartanak a Szent István téren, az Új Kenyeret Böjte Csaba és Bán Csaba, az Ótemplomi református gyülekezet lelkésze áldja meg.

Augusztus 20-án, vasárnap Búcsúi Szentmisét celebrál Nagy Róbert, szeged-szőregi plébános 9.30-tól, majd a közösségi napot tartanak a plébániakertben.

Default thumbnail
Előző sztori

Nyári menetrend a Somogyiban

Default thumbnail
Következő sztori

Négy migráns próbált kamionban megbújva Magyarországra jutni

Legutóbbi hasonló cikkek