Közélet

163 millió forintos beruházással járul hozzá Mórahalom fejlődéséhez a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ

163 millió forintos beruházással járul hozzá Mórahalom fejlődéséhez a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ

2017. július 6., csütörtök
163 millió forintos beruházással járul hozzá Mórahalom fejlődéséhez a Nemzeti Közművekhez tartozó DÉMÁSZ

A Nemzeti Közművek villamosenergia-elosztó társasága, a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. jelentős beruházásokkal bővíti a hálózatot Mórahalmon és a légvezetékek földkábeles cseréjével támogatja a település Zöldváros programjának megvalósítását.

A Nemzeti Közművek tagjaként a DÉMÁSZ saját eszközeivel támogatja a települések környezetbarát elképzeléseit, így Mórahalmon a légvezetékek földkábelre történő cseréjével járul hozzá a Zöldváros Program megvalósításához. A villamosvezetékek föld alá helyezésével növelhető az üzembiztonság, amely egyben a madárvédelem érdekében is jelentős lépésnek számít. „Mórahalom városa kiemelkedő ütemben fejlődik, amely az itt élő ügyfeleink elkötelezettségét dícséri, és amelyet felelős nagyvállalatként a jövőben is szeretnénk támogatni, akár technológiai megoldásokról beszélünk, akár a város közéletét meghatározó színvonalas programokról, eseményekről. ”- mondta

Kóbor György

, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ vezérigazgatója. Mórahalom dinamikus fejlődésének eredményeként egyre növekszik a város villamos energia igénye. A helyi kis- és középvállalkozások bővüléséhez és a város lakóinak magas színvonalú villamosenergia-ellátásához saját forrásból, ám az önkormányzattal egyeztetve, több helyszínen minőségjavító beruházást végez a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. 2017-ben. A Kissori út mellett épülő lakóparkban 45 millió forint értékben épül új villamoshálózat 41 ingatlan számára, és megkezdődik a közvilágítás kiépítésének tervezési munkája is. A Termálfürdő lakóparkban a beköltözők számával párhuzamosan szintén növekszik a villamosenergia-igény, amelyet a DÉMÁSZ a hálózat bővítésével szolgál ki. Az Erzsébet-fürdő további bővítéséhez megbízható, minőségi energiaháttér kialakítását vállalta a Nemzeti Közművek villamosenergia-elosztó társasága. Az önkormányzattal történt egyeztetés értelmében, még ebben az évben megtörténik az új városközpontot érintő kisfeszültségű légkábelek korszerű földkábelre történő cseréje illetve az István király körúton a középfeszültségű hálózat föld alá helyezése szerepel az idei tervek között. A mórahalmi önkormányzat a lakosság biztonsága érdekében a Móradomb körút közvilágításának megépítését tervezi, amelynek megvalósításához szükséges előkészületek ugyancsak megkezdődtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.