Vb-tempóra kapcsol Olasz Anna

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nyilt_vizi_uszas010kf

Jól debütált a Maty-éren Olasz Anna: a riói olimpiát is megjárt sportoló hazai pályán nyerte meg a hétvégi országos bajnokságot.

A Maty-éren megrendezett nyílt vízi országos úszóbajnoksággal melegített a közelgő világbajnokságra a Haász SZUE olimpikonja, Olasz Anna: a francia bajnokságot követően a magyar országos bajnokságon is a dobogó tetejére állhatott. “Őszintén szólva, ez nekem tényleg egy edzés volt. Péntek reggel is még egy elég nehéz edzésem volt, abszolút nem pihentünk rá az ob-re. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyi időbe telik regenerálódni a 25 kilométerből, egy utolsó edzésnek használtuk ezt a versenyt. Nem tudtam a Maty-éren edzeni, mióta hazajöttem, mert mindig más versenyen voltunk, vagy a pálya volt foglalt, ami miatt nem tudtunk kijönni. Ez volt az első alkalom, hogy ott tudtam úszni, egy nó nyílt vízi próba volt. Majdnem minden hétvégén versenyzek a világbajnokságig, biztos, hogy visszajön az az érzés, amit a sportág ad” – fogalmazott portálunknak Olasz Anna.

A Szegeden rendezett verseny abból a szempontból is hasznos lehetett számára, hogy bár más közegben, de tudta tesztelni, milyen versenyezni hazai közönség előtt – a világbajnokság előtt ezek is értékes tapasztalatot jelenthetnek. “Többen ki tudtak látogatni, ezáltal úgymond hazai közönség előtt versenyezhettem. Viszont nehéz is volt abból a szempontból, hogy a vb előtt ez volt az utolsó nyílt vízi verseny, így volt média érdeklődés, így nem maradt idő a mentális felkészülésre a rajt előtt. Hasznos volt ezt is megtapasztalnom, bármi történik a világbajnokság előtt, erre nagyon kell figyelnem, nekem a verseny előtti két óra szent és sérthetetlen” – tette hozzá az Eb-győztes, vb-ezüstérmes úszó.

Alig egy hónap van hátra a hazai rendezésű vizes világbajnokságig, mint Olasz Anna kifejtette, a következő időszak kulcsfontosságú lesz, alapvetően meghatározza, hogy hogy fog úszni a világbajnokságon. “Nem azt mondom, hogy szinte lényegtelen, hogy mit csináltam az elmúlt egy évben, de ennek az egy hónapnak van igazán nagy jelentősége. Vb-tempóra kapcsolunk, mostantól kezdve csak a vasárnapok szabadok, a többi napon edzünk. Érzem, hogy egyre közelebb van a vb, inkább azt veszem észre, hogy egyre motiváltabb vagyok én is. Ha már most állandóan a vb-re gondolnék, akkor pont akkora fáradnék bele ebbe, mire topon kellene lennem” – válaszolta a Haász SZUE versenyzője.

Előző sztori

Atlétika: Márton Anitát ezúttal sem tudták megszorítani

Következő sztori

Rétvári: csökkent a dohányzás a fiatalok és a felnőttek körében is