Közélet

Vádemelés az autópályán halálos balesetet okozó bolgár férfival szemben

Vádemelés az autópályán halálos balesetet okozó bolgár férfival szemben

2017. június 8., csütörtök
Vádemelés az autópályán halálos balesetet okozó bolgár férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki 2014. decemberében, Szeged mellett, az autópályán, egy ember halálával, valamint öt ember sérülésével járó balesetet okozott.

A vádirat szerint a vádlott 2014. december 20-án, hajnali kettő óra körül, ráhajtott a Budapest és Szeged közötti autópályáról a román határ felé haladó autópályára vezető összekötő útra - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott megállt az egy forgalmi sávú összekötő út bal oldalán olyan területen, ahol ez egyébként tilos volt, majd amikor vissza akart térni az útra, figyelmetlenül indult el, nem adott elsőbbséget az úton közlekedő másik autónak, amely hátulról a vádlott gépkocsijának ütközött. A baleset következtében a vádlott által vezetett gépkocsiban ülők közül egy személy nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, még egy másik személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A másik gépkocsiban utazók közül hárman nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést, míg a gépkocsi román állampolgárságú vezetője életveszélyes sérülést szenvedett, majd magyarországi kórházi kezelését követően Romániában folytatott kórházi kezelése során, a balesetben szenvedett sérüléseinek szövődményei miatt, elhunyt. A vádirat szerint a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint az úttestre ráhajtó vezetőnek az úttesten haladó járműveknek elsőbbséget kell adnia. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a bolgár férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.