Bulvár

Vádemelés a forráskúti kocsmai verekedés ügyében

Vádemelés a forráskúti kocsmai verekedés ügyében

2017. június 21., szerda
Vádemelés a forráskúti kocsmai verekedés ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik egy életveszélyes sérüléssel járó kocsmai verekedésben vettek részt.

A vádirat szerint a vádlottak egyike egy vendéglőt üzemeltet Forráskúton, ahol 2016. szeptember 25-én az éjfél körüli órákban együtt tartózkodott két társával. A vendéglőbe tért be két román állampolgárságú, de magyar anyanyelvű férfi is, akik idénymunkásként dolgoztak a faluban. Az este folyamán mindannyian szeszesitalt fogyasztottak, amikor is szóváltás alakult ki a vádlottak és a sértettek között. A szóváltás kölcsönös lökdösődéssé alakult, amelynek során a vendéglőt üzemeltető férfi két alkalommal, közepes erővel arcon ütötte az egyik sértettet, aki ennek következtében a földre rogyott, illetőleg a metszőfoga kitört. Ezt követően a sértettet a földön ismeretlenek több alkalommal megrugdalták, a másik sértettet pedig a kocsma kanapéjára lökték. A cselekményt észlelve a vádlott egyik társa a pultból elővett egy gázsprayt és a kocsma kanapéjára lökött sértettet azzal lefújta, amely azzal a következménnyel járt, hogy a helyiségben tartózkodók a gázspray maró szagának hatására kitódultak onnan. A vendégekkel együtt a sértettek is az utcára menekültek és megpróbáltak a helyszínről eltávozni. Akkor szaladt utánuk a harmadik vádlott, aki az egyik sértettet úgy ütötte meg a mellkasán, hogy két bordája is eltörött, életveszélyes sérülést szenvedve így. A sértett a munkáltatóját felhívta, aki őt kórházba szállította, ahol azonnali műtétet hajtottak végre rajta. A főügyészség a sértett fogát kitörő vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntettével, a gázsprayvel fújó vádlottat garázdaság vétségével, míg a bordatörést okozó vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.