Újranyílt az osztrák tiszteletbeli konzuli iroda Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ELLISON-KRAMER, Elisabeth

Újranyílt az osztrák tiszteletbeli konzuli iroda szerdán Szegeden, a térségben az osztrák állampolgároknak Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) jogász professzora nyújt segítséget.

Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet az SZTE jogtudományi karának egyik épületében működő iroda avatóünnepségen úgy fogalmazott, feladatai közül az egyik legfontosabb a küldő és fogadó ország közötti kapcsolatok ápolása.

A diplomata hangsúlyozta, Ausztria és Magyarország hosszú közös történelmi múlttal rendelkezik, ennek számos példáját látni Szegeden is.

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősek, Ausztria Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere. A Magyarországon működő 2800 osztrák cég pedig mintegy 80 ezer embernek ad munkát – közölte Elisabeth Ellison-Kramer. Hozzátette: a szegedi tiszteletbeli konzul működési területén, a három dél-alföldi megyében komoly lehetőség van a gazdasági együttműködés erősítésére.

Karsai Krisztina elmondta, tavaly december 6-án vette át megbízólevelét, azóta látja el sokszínű, felelősségteljes feladatát, nyújt segítséget a hozzá forduló osztrák állampolgároknak. Munkája az élet legfontosabb területeire terjed ki a büntetőügyektől kezdve egészen a nyugdíjfolyósítással kapcsolatos ügyintézésig.

Az osztrák tiszteletbeli konzuli tisztséget Szegeden 2000-től alkotmánybíróvá választásáig Sulyok Tamás töltötte be. Szegeden Románia működtet főkonzulátust, emellett a jelenleg kilenc – az osztrák mellett finn, francia, izraeli, lengyel, olasz, szerb, török és ukrán – tiszteletbeli konzul dolgozik.

Előző sztori

Enyészet vagy továbbélés? – Könyv a vásárhelyi tanyák jelenéről és jövőjéről

Következő sztori

Szünetelt a határforgalom a Röszke Közúti Határátkelőhelyen (FRISSÍTVE)