Újabb lehetőség az elhelyezkedésre Csongrád megyében – Állásbörzét tart a Kormányhivatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állásbörzével, és Munkáltatói Fórummal segíti a foglalkozás bővítését a Kormányhivatal.

A korábbi évek hagyományait követve, az idei évben is megrendezi a munkavállalást, a munkához juttatást segítő rendezvényét a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Június 9-én, pénteken állásbörzével és munkáltatói fórummal várják az álláskeresőket, munkáltatókat és azokat, akik a megyei munkaerő-piaci kínálatot szeretnék megismerni. Az állásbörzén 20 olyan foglalkoztató lesz jelen, amelyek meghatározó szereppel bírnak a megye munkaerő-piaci színterén, és konkrét munkaerő felvételi lehetőségeket tudnak ajánlani, valamint 7 képző intézmény képzési kínálatával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A munkáltatói fórumra közel 120 cég és vállalkozás képviselőjét várják.

Az elhelyezkedési lehetőségek megismertetése lesz a témája a pénteki programnak, amelynek a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete ad otthont. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum és az ennek keretében létrejött helyi foglalkoztatási együttműködés. Az ezen a napon egyszerre rendezett programok célja az, hogy minél több érintettet tájékoztatni tudjanak egyrészt a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Szeged Megyei Jogú Város területén” elnevezésű projektről, másrészt pedig az új, bejelentett álláshelyekről, munkaerőigényekről.

Szeged járás munkaerő piaci helyzetéről elmondható, hogy áprilisban közel 4600 fő álláskereső szerepelt a foglalkoztatási osztály nyilvántartásában. A bejelentett álláshelyek száma ugyanakkor 1094 főre volt tehető, melyből közel 670 főre vonatkozóan a nyílt munkaerőpiac jelzett munkaerőigényt. Emellett különösen fontos, hogy áprilisban az új álláshelyek minden gazdasági területet érintettek, így bejelentett állásajánlatok között bárki megtalálhatta a lehetőséget a versenyszférába történő elhelyezkedésre.

A kormányhivatal által szervezett program apropóját éppen az adja, hogy a foglalkoztatás bővítését az idejében kapott információval szolgálja. A Szeged Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya napi szinten tartja a kapcsolatot a munkavállalókkal és a munkaadókkal, ezen felül pedig nem csak ismeri, de közvetlenül segíti a foglalkoztatás támogatását biztosító uniós programok pályázati előírásoknak megfelelő felhasználását.

A munkáltatói fórumon bemutatják a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Szeged Megyei Jogú Város területén” elnevezésű programot. Itt az érdeklődő munkáltatók kaphatnak felvilágosítást a 2017. évi támogatási lehetőségekről. A program egyaránt segíti az álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését, amelyhez támogatás is nyújtható, ezzel is javítható a foglalkoztathatóság, a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedés.

Az előadások keretében a támogatások teljes palettája megismerhető, a bérjellegű támogatástól kezdve, a képzési vagy vállalkozásindítási támogatáson át egészen a mobilitási támogatásokig. Erre, a program végéig rendelkezésre álló megyei forrás összege egyébként jelenleg összesen 999.999.132,- forint, a projekt keretében Szeged Megyei Jogú Város területén 700 fő támogatását tervezi a hivatal.

Az állásbörzén ezúttal is a hivatal hozzáértő munkatársai várják az érdeklődő álláskeresőket: pályaorientációs tanácsadással, álláskeresési technikákkal segítik a megfelelő állás megtalálását. A csaknem egész napos programot Juhász Tünde kormánymegbízott nyitja meg, 2017. június 9-én, pénteken 9 órakor a Kormányhivatal aulájában.

Előző sztori

Baleset történt az M5-ös autópályán – Ismét járható az autópálya

Következő sztori

Botka vagyona úgy változik, mint az időjárás: hol ilyen, hol olyan