Közélet

Több vihar is átvonult Csongrád megyén az elmúlt hétvégén

 Több vihar is átvonult Csongrád megyén az elmúlt hétvégén

2017. június 26., hétfő
 Több vihar is átvonult Csongrád megyén az elmúlt hétvégén

Fák dőltek ki, épületek rongálódtak meg. Több mint harminc lakossági bejelentés érkezett az elmúlt két napban - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy kisteherautó motortere égett szombaton este egy balástyai tanyán. A kisteleki hivatásos egységek érkeztek a helyszínre, munkájukat a balástyai önkéntes tűzoltók is segítették. A tűzesetben senki sem sérült meg. Egy ember megsérült szombaton délután Hódmezővásárhelyen, amikor kigyulladt a tűzhelyen felejtett étel. A Mérleg utcai társasházak egyik harmadik emeleti lakásához riasztották a város hivatásos egységét. A tűzoltók visszahűtötték az izzó edényzetet, majd átszellőztették a füsttel telítődött lakást. Szombaton a megye több pontján is leszakadt faágaknál végeztek műszaki mentéseket az egységek. A délutáni órákban faág hasadt egy parkoló autóra Szegeden, a Temesvári körúton. Makón a távvezetékre szakadt egy nagy méretű faág, Szentesen pedig lakóépületre dőlt egy több mint tíz méter magas fa. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően személyi sérülés nem történt. Huszonkettő lakossági bejelentés érkezett a vasárnapi viharban Csongrád megye területéről. A legnagyobb károkat Csongrád és Szentes városa szenvedte el, csak ebből a térségből futott be a riasztások több mint kétharmada. A legtöbb helyen faágak hasadtak és fák dőltek az úttestre. A leszakadt növényi részek sok helyen az épületeket és a távvezetékeket is megrongálták. Csongrád-Bokros belterületén több mint száz méter hosszan veszélyeztették a kidőlt fák az autósok forgalmát. Csongrádon, az Attila utcában az ereszcsatornát szakította le egy tizenöt méter magas fa, amely gyökerestől kifordult a földből. Szentes főterén pedig a gyalogosok forgalmát akadályozták a járdára leszakadt, nagy méretű faágak. Ruzsán villám csapott egy fűzfába, a kettéhasadt fa törzse a közeli lakóépületet és a villanyvezetékeket is veszélyeztette. Szeged térségéből is érkezett villámcsapásról bejelentés. Egy algyői istálló teteje gyulladt ki, a lángok veszélyeztették a környezetében található épületeket is. A műszaki mentéseket a szentesi, a csongrádi és a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.