Szabó Bálint: A parkolóbotrány és a Czeglédy-ügy csak a jéghegy csúcsa

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof

A jogász botrányosnak tartja, hogy a baloldali politikusok nem a Czeglédy nevéhez köthető diákszövetkezet, vagy a Szeviép károsultjaival szolidárisak, hanem azzal az ügyvéddel, akit több milliárdos adócsalásban való részvétellel vádolnak. Felszólította Botka Lászlót, hogy a „tegyünk igazságot” szlogent először azok érdekében alkalmazza, akiket ezen ügyek miatt ért kár.

„Szegedet egy maffia irányítja, a keresztapát pedig úgy hívják, hogy Botka László” – állította mai, közgyűlés előtti sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője. Emlékeztetett rá, hogy Czeglédi Csabát, a szombathelyi MSZP képviselőjét, Botka Lászlót több ügyben képviselő ügyvédet előzetes letartóztatásba helyezték nyolc társával együtt a Csongrád Megyei Főügyészség indítványára, mert a gyanú szerint egy munkaerő közvetítéssel foglalkozó, több milliárdos adócsalással gyanúsított bűnszervezet tagja.

Egyeztetett az érintett mintegy 2000 diákkal, akiknek mintegy 80-130 millió forinttal tartoznak – pedig munkahelyük átutalta a pénzt a diákszövetkezetnek. „Ha komolyan gondolja a »tegyünk igazságot« és a »fizessenek a gazdagok« szlogent Botka László, akkor kezdje a károsult diákokkal, majd a Szeviép-ügy érintetteivel!” – üzente Szabó. Szólt a parkolóbotrányról is, s arról, hogy tanúként Botka Lászlót fogják meghallgatni a Gyulai Járásbíróságon abban az ügyben, amelyben vádlott a polgármester kabinetvezetője, az általános alpolgármester és a városi főjegyző.

„Arra számítunk, hogy Czeglédy és társai sem az elkövetkező hetekben, hónapokban, sem a következő években nem jönnek ki a börtönből” – utalt arra, hogy 5-től 20 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható a szombathelyi politikus, amennyiben a vádak beigazolódnak. Botrányosnak nevezte, hogy Ujhelyi István szocialista EP képviselő azt mondta, hogy „Czeglédy Csaba, veled vagyunk”, azt azonban nem állította, hogy ugyanilyen szolidáris a Szeviép-károsultakkal, vagy azokkal a diákokkal, akik nem kapták meg a bérüket a Czeglédyhez köthető diákszövetkezetektől. Rágalomnak tartja az MSZP-s és DK-s politikusok azon álláspontját, hogy a kormánypárt felhasználja a bűnüldöző szerveket, s koholt eljárást indítanak a Botka Lászlót több perben képviselő szombathelyi szocialistával szemben.

„Csak idő kérdése, hogy Botka László is a vádlottak padjára kerüljön“ – vélekedett. Szerinte a mostani helyzet „csak a jéghegy csúcsa, mert Szeged tele van korrupciós ügyekkel”. Azt ígérte, hogy bemutatja a következő hetekben a várost, a városi cégeket érintő visszaéléseket. Azt tanácsolta a szegedi polgármesternek és egyben az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, hogy építse tovább pártkarrierjét, de Szeged ügyeit bízza másra, mert „nem ilyen polgármesterre és városvezetésre” van szüksége a városnak.

Szabó Bálint személyesen is szerette volna megosztani Botka Lászlóra gondolatait. Azonban hiába várt az önkormányzat közterület-felügyelőinek társaságában a szegedi polgármesterre a Díszterem és a városvezető irodája előtti folyosón, az MSZP helyi erős embere egérúton jutott be a közgyűlés színhelyére. „Botka László nem férfi, hanem egy gyáva nyúl” – kommentálta Szabó, amellyel egyrészt a parkolási ügyben vitt szerepére, másrészt a reggeli intermezzóra kívánt utalni.

Előző sztori

Több helyen is mérik a sebességet a rendőrök Csongrád megyében

Következő sztori

Küzdősport: világhírű harcművészektől tanulhatnak Máté Taekwondo és Hapkido KHSE növendékei