Sport

Strandlabdarúgás: a koncentrált játék hozhatja meg a sikert az FC Junior Sportnak

Strandlabdarúgás: a koncentrált játék hozhatja meg a sikert az FC Junior Sportnak

2017. június 29., csütörtök
Strandlabdarúgás: a koncentrált játék hozhatja meg a sikert az FC Junior Sportnak
fc_junior_sport_strandfoci

Hétvégén startol a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga 2017-es szezonja, aminek az FC Junior Sport megerősített csapattal és új vezetőedzővel vág neki. Paolo Marcelo Rocha legénysége a Garvittax ellen kezd péntek délután, majd további három találkozót vív meg szombaton és vasárnap.

Nem sok ideje volt az FC Junior Sport legénységének arra, hogy felkészüljön a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga idei küzdelmeire, aminek új edzővel vágnak neki.

A klub múlt héten mutatta be Paolo Marcelo Rochát

, a brazil vezetőedzőnek alig több mint egy hét állt rendelkezésére, hogy megismerje a játékosokat. „Nagyon örülök, hogy Paoloval dolgozhatunk együtt, már az előző szezonban is brazil trénerrel készültünk, ez most egy újabb vonal, más jellegűek az edzések. A mester szerintem nagyon gyorsan megtalálta az összhangot a csapattal, a hétvégén megnézte az U19-es csapatot is játék közben, nagyon jól feltérképezte az együttest és ennek megfelelően állítja össze az edzéseket is. Azt gondolom, nem kér lehetetlen dolgokat tőlünk, jó hogy vele dolgozhatunk” – mondta

Szentes Bíró Tamás

, a szegedi klub játékosa. A csapat egyértelmű célja, hogy megismételje tavalyi szereplését és bejusson a Final Fourba, sőt, merészebb álmokat is dédelgetnek a klubnál, szeretnének a tavalyi negyedik helynél is előrébb lépni. „Minden esélyünk megvan a Final Four elérésére, az új erősítésekkel és a szegedi fiatalokkal minden adott ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el. Persze, ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen olyan ellenfeleink lesznek, mint a Goldwin (ebben a szezonban Jászfényszaru GWP Cserry néven szerepelnek majd – a szerk.), akik címvédőként és BL-résztvevőként vágnak neki a bajnokságnak, de a Gyöngyös is nagyon jól erősített” – latolgatta az esélyeket az FC Junior Sport válogatott játékosa.

fc_junior_sport_strandfoci2

A kiírás értelmében négy hétvégén rendezik meg az alapszakasz küzdelmeit, ahol minden csapat játszik mindenkivel oda-vissza, majd a legjobb négy gárda küzdhet meg az augusztusi négyesdöntőben a bajnoki érmekért. Az FC Junior Sport a Garvittax együttese ellen nyitja a bajnokságot péntek délután 16 órától. Szombaton két mérkőzés is vár a Rocha-legénységre, előbb délelőtt 11-től játszanak a bajnokság házigazdájával, a Siófokkal, majd 16 órától az újonc Eger lesz az ellenfél. Vasárnapra is marad egy találkozója a szegedieknek, méghozzá a tavalyi bronzérmes Bonyhád ellen. „Mindenféleképpen úgy készülünk a hétvégi mérkőzésekre, hogy szeretnénk mindet megnyerni, de nagyon fontos, hogy tanuljunk a tavaly, tavalyelőtt elkövetett hibáinkból, amikor olyan mérkőzéseken veszítettünk pontot, pontokat, ami talán nem volt benne a pakliban. Ebben a szezonban szeretnénk maximálisan koncentrálni minden találkozón és tényleg kihozni a maximumot magunkból. Ha ez sikerül, akkor jó esélyünk van a Final Fourra és akár a végső döntőre is” – tette hozzá Szentes Bíró Tamás. „A srácok felkészültek, keményen edzettek minden nap, azt gondolom készen állunk a szezonra” – mondta el portálunknak

Erhardt Szilárd

, a klub elnöke, aki azt is elárulta, hogy csatlakozott a csapathoz egy lengyel játékos is, ami annak köszönhető, hogy a magyar szövetség egy hosszú távú együttműködést kötött a lengyel és japán szövetséggel is, amelynek keretein belül fiatal, a klub koncepciójába remekül passzoló játékosok érkezhetnek a jövőben Szegedre légiósnak. „Az elsődleges célunk a Final Four elérése, ott aztán pedig egy mérkőzésen dől el, hogy küzdhetünk-e a bajnoki aranyéremért, vagy sem. A címvédővel és a Gyöngyössel mindenféleképpen számolni kell a végső győzelemre esélyes csapatok között, de a Siófok is remekül erősített, az új csapatokról, mint az Eger vagy a Debrecen pedig egyelőre nem sokat tudunk. A bajnokság évről évre erősödik, egyre nehezebb dolga van mindenkinek” – tette hozzá a klubelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.