Közélet

Sélley Sándor-díjjal jutalmazták a legjobb bírót és igazságügyi alkalmazottat

Sélley Sándor-díjjal jutalmazták a legjobb bírót és igazságügyi alkalmazottat

2017. június 29., csütörtök
Sélley Sándor-díjjal jutalmazták a legjobb bírót és igazságügyi alkalmazottat
selley_dij_szegedi_itelotabla

Az idén ötödik alkalommal rendezett díjátadáson Nikula Valéria ítélőtáblai bíró és Német Péterné Laczi Ildikó, a polgári iroda vezetője vehette át a Szegedi Ítélőtábla bírái és igazságügyi dolgozói számára alapított és a kiváló munkát értékelve évente átadott Sélley Sándor-díjat.

A táblabíróság dísztermében június 29-én, csütörtökön délelőtt megtartott ünnepségen

Harangozó Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit, az ítélőtábla dolgozóit. Ezt követően

Hámori Attila

elnökhelyettes szólt arról, hogy a Szegedi Ítélőtábla vezetése és Bírói Tanácsa a táblabíróság újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban alapította a Szegedi Királyi Ítélőtábla 1891-ben kinevezett első elnökéről,

Sélley Sándorról

elnevezett díjat. Azóta minden évben a bíróságok napjához kapcsolódva adják át a Sélley-díjat a táblabíróságon annak a bírónak és igazságügyi alkalmazottnak, akit az ítélőtábla dolgozói titkos szavazással maguk közül erre a kitüntetésre leginkább méltónak találnak.

Nikula Valéria

1948-ban született Kétegyházán. A József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1972-ben szerzett jogi diplomát, majd 1974-ben szakvizsgát tett. Az egyetem elvégzése után 1972. március 1-jén a Gyulai Járásbíróságon fogalmazóként kezdte meg igazságügyi munkáját. 1974 novemberében bíróvá választották, és a Békéscsabai Városi Bíróságon lett bíró. A Békés Megyei Bíróságon 1986-tól 1988-ig megyei bíró volt, majd a Szolnok Megyei Bíróságon tanácselnöki feladatokat látott el. A Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának megalakulásától, 2003-tól a tagja. Munkáját a Kiváló Munkáért kitüntető jelvénnyel, az Igazságügy Kiváló Dolgozója kitüntetéssel, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével és Juhász Andor díj ezüst fokozata kitüntetéssel ismerték el.

Német Péterné Laczi Ildikó

1962-ben született Szegeden. Általános iskolai tanulmányait Tiszaszigeten folytatta, majd Szegeden érettségizett 1980-ban. 1980-tól a MÁV-nál, 1982-től a Tisza Volánnál, 1992 novemberétől folyamatosan igazságügyi területen dolgozott, bírósági ügyviteli vizsgát 1993-ban tett. A Szegedi Városi Bíróságról 2003. március 1-től került a Szegedi Ítélőtáblára irodakezelő-tisztviselő munkakörbe. ECDL Start vizsgát 2004 augusztusában tett, továbbá jogi asszisztens felsőfokú szakirányú végzettséget szerzett a MIOK József Nádor Szakképző Iskola levelező tagozatán. 2012. július 1-től a Szegedi Ítélőtábla polgári irodáját vezeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.