Közélet

Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, nem sérült meg senki

Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, nem sérült meg senki

2017. június 19., hétfő
Rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, nem sérült meg senki
parizs_terrorizmus_rendorseg

Szándékosan rendőrségi furgonba rohant egy autó Párizsban, a Champs-Elysée sugárúton hétfő délután, nem sérült meg senki - közölte a helyi prefektúra.

Gérard Collomb

belügyminisztert tájékoztatása szerint a járművet vezető férfi meghalt. A tárcavezető merényletkísérletnek minősítette a történteket. Hivatalos források szerint a jármű a délután 3 óra 40 perckor történt ütközés után kigyulladt. A környéket a rendőrség lezárta, a metró nem áll meg a Champs-Élysées-Clemenceau megállónál. A BFM hírtelevízió helyszíni tudósítása szerint a Renault Mégane gépkocsi vezetőjénél, aki egyedül volt a járműben, fegyver volt, a rendőrök kihúzták a járműből és a helyszínen ártalmatlanították, a lángokat a tűzoltók eloltották. A hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépkocsit tűzszerészek átvizsgálták, s legalább egy gázpalackot, több fegyvert és töltényeket találtak benne. Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője a helyszínen tartott rövid sajttájékoztatóján elmondta: "a támadó feltehetően meghalt, mozdulatlanul fekszik (a gépkocsi mellett), de miután a tűzszerészek még dolgoznak, a mentősök lassan tudják megközelíteni". A szóvivő megerősítette, hogy a támadón kívül senki nem sérült meg sem a járókelők, sem a rendőrök közül. A férfi személyazonosságát egyelőre nem közölték, de a BFM hírtelevízió úgy tudja, hogy egy 33 éves, a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikáliskén nyilvántartott férfiről van szó. A rendőrség arra kérte a lakosságot a közösségi oldalakon, hogy kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól. A francia hírtelevíziók közvetítésein látható, ahogy a hatósági emberek jelenleg is vizsgálják a helyszínen a fehér színű gépkocsit. A francia hatóságok egy öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot. Április 20-án, három nappal az elnökválasztás első fordulója előtt ugyanitt, a párizsi Champs-Elysées sugárúton egy 37 éves rendőrt fejbe lőtt és két másikat, valamint egy német járókelőt megsebesített egy merénylő, akit a helyszínen lelőttek a rendőrök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.