Sport

Labdarúgás: túlteljesítette a szezon előtti elvárásokat a HFC

Labdarúgás: túlteljesítette a szezon előtti elvárásokat a HFC

2017. június 10., szombat
Labdarúgás: túlteljesítette a szezon előtti elvárásokat a HFC
hodmezovasarhely_budafok08_gs

A tavalyi szezon utolsó fordulójában még izgulnia kellett a Hódmezővásárhelyi FC-nek, idén azonban túlteljesítették az elvárásokat. Major László együttese az ötödik helyen fejezte be az NB III Közép csoportjának 2016/2017-es kiírását és több bravúros eredményt is sikerült elérnie. A vezetőedzővel értékeltük a szezont és egy kicsit a jövőbe is tekintettünk.

Az előző szezont az NB III-as csoportja 15. helyén záró Hódmezővásárhelyi FC azzal a céllal vágott neki az idei bajnokságnak, hogy minél hamarabb biztosítsa bennmaradását és lehetőleg az első tizenkét hely valamelyikén végezzen. „Ehhez képest már az utolsó tíz fordulóban nyugodtan futballozhattunk, köszönhetően nagy részben az ősszel produkált hétmérkőzéses győzelmi szériánknak, ami remekül megalapozta a tavaszi folytatást. Már a téli pihenőre is nyugodtan mehettünk el” – kezdte az értékelést

Major László

. „Tavaly szezon közben vettem át a csapatot, ez volt az első teljes idény, amire az irányításommal készültünk fel és végül túl is teljesítettük az előzetes célokat. Azok a csapatok, amelyek megelőztek minket, teljesen más lehetőségekből gazdálkodhatnak, a Budafok nem véletlenül jutott be a Magyar Kupában az elődöntőbe, hiszen rengeteg NB I-es rutinnal rendelkező labdarúgójuk van, a PMFC-nek remek az utánpótlása, nem régen még az első osztályban szerepeltek, a Szigetszentmiklós az NB II-ből érkezett, de a Dunaújváros is egy erős csapatnak számít az NB III-as mezőnyben. Azt gondolom egy Szekszárdot megelőzni is nagydolog, hiszen nagyon jó csapatuk van és sorolhatnám tovább a remek együtteseket, ennek fényében az ötödik helyünk nagyon szép teljesítmény. Tavasszal nagyon közel voltunk ahhoz, hogy veretlenül abszolváljuk a második félszezont, sajnos ezt a Budafok meghiúsította, de ezen kívül nem szenvedtünk vereséget a téli szünet után.” A HFC döcögősen kezdte a szezont, ám az első pár forduló után nagyszerű sorozatot produkáltak, zsinórban hét mérkőzést nyertek meg ősszel és annak ellenére, hogy a végére becsúszott két vereség, ötödik helyen telelhettek.

morahalom_vasarhely85_gs

„Az egész szezonban a masszív védekezésünknek köszönhetően értünk el jó eredményeket, erre pedig részben rá is voltunk kényszerítve, hiszen a tavaszt gyakorlatilag csatár nélkül kellett megoldanunk, sok fejtörést okozott, hogyan tudnánk ezt a problémát orvosolni. Ennek fényében inkább a pontrúgásokból igyekeztünk legtöbbször veszélyeztetni, több pontrúgás kombinációt is gyakoroltunk az edzéseken, amely végül célra is vezetett. A következő évre mindenféleképpen a támadójátékot szeretnénk feljavítani egy-két igazolással, bár azt is hozzá kell tenni, hogy Csongrád megyében nagyon nehéz megfelelő támadó játékosokat találni, hiszen a tehetségesebb gyerekeket 13-14 évesen elviszik innen az akadémiákra, az utánpótlásból pedig nehéz kinevelni a csatárokat” – utalt Major László a nehézségekre. A tavaszi szezont egy Pécs elleni döntetlennel nyitotta a vásárhelyi alakulat és csupán egyetlen vereséget szenvedett az idény második felében, azt is a bajnok és jövőre NB II-es Budafoktól. Pontot szereztek ugyanakkor a Szigetszentmiklós, vagy a Dunaújváros ellen is, de olyan kellemetlenebb pontvesztések is becsúsztak, mint a Komló ellen döntetlen. „Felállt védelem ellen nehéz gólokat szerezni, főleg annak fényében, hogy ahogy említettem is, nem igazán volt befejező csatárunk. Az is sok mindent elárul, hogy a legeredményesebb játékosunk

Máté Péter

11 góllal zárt, aki tulajdonképpen középpályás. Azért azt is hozzá kell tennem, hogy nem vagyunk még olyan szintű együttes, hogy az él- és középcsapatok ellen is egyértelműen győzelmi eséllyel lépjünk pályára - akár hazai pályán is -, de azért megmutatta a csapat, hogy bravúros eredményeket is képes elérni, gondolok itt arra, hogy a Budafok és a Szigetszentmiklós vendégeként is sikerült nyernünk, vagy az NB II-ben harmadik helyen záró Kisvárdát is sikerült búcsúztatnunk a Magyar Kupából, ami nagyon nagy eredmény. A Dorog ellen aztán a következő körre már elfogytunk, de nem is volt célunk a Magyar Kupa győzelem” – tette hozzá a mester nevetve.

hfc_pecs10_gs

„A srácok most kapnak bő három hét pihenőt, a felkészülést július elején kezdjük el a következő szezonra. Egy hathetes felkészülést tervezünk, ami ezúttal keményebb lesz, mint az előző évben, hiszen az NB III mezőnye is évről évre erősödik. Egyelőre nem is tűzünk ki konkrét célokat a következő idényre, ahhoz először azt is meg kell látnunk, hogyan változik a keret. Azt gondolom, az infrastruktúra megyei szinten az egyik legjobb Hódmezővásárhelyen, a játékosok szeretnek itt futballozni, jól érzik magukat, viszont van 3-4 olyan játékos, akik kevesebb lehetőséget kaptak ebben az évben, természetesen, ha ők távozni szeretnének, nem állunk az útjukba” – tekintett már a jövőbe Major László. „Azt szeretném, ha a masszív védekezés mellé egy komolyabb támadójátékot tudnánk jövőre nyújtani, játékban mindenképpen szeretném, ha sikerülne előrelépni. Annak is örülnék, ha a következő NB III-as szezonnak négy Csongrád megyei csapat vághatna neki, hiszen akkor több megyei rangadót vívhatnánk, ami mindig jót tesz a futballnak. Azt gondolom – és nem azért mert ebben a csoportban játszunk –, hogy a Közép csoport talán a legerősebb harmadosztályú csoport, ezért tényleg nagy eredmény hogy az ötödik helyen zártunk. Ez nem jött volna létre a klub támogatás nélkül, hiszen remek feltételeket biztosítanak nekünk a felkészüléshez. Köszönöm továbbá Jenei Péternek és C. Molnár Lászlónak is a munkáját, akik szintén nagyon sokat segítettek és nem utolsó sorban a közönségnek, a szurkolóinknak, akik gyakran kísértek el minket szép számmal idegenbeli túrákra is” – zárta a vásárhelyi tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.