Sport

Labdarúgás: homokháti bravúr - ezúttal sikerült megragadnia a Mórahalomnak

Labdarúgás: homokháti bravúr - ezúttal sikerült megragadnia a Mórahalomnak

2017. június 6., kedd
Labdarúgás: homokháti bravúr - ezúttal sikerült megragadnia a Mórahalomnak
morahalom_vasarhely27_gs

Az utolsó pillanatig tartogatott izgalmat a Mórahalom VSE szezonja: a homokhátiak azonban végül újoncként megragadtak a harmadosztály mezőnyében.

A záróforduló lefújásáig - sőt, még azt követően sem nyugodhattak meg a Mórahalom VSE szurkolói, hiszen a tavalyi Csongrád megyei bajnok az utolsó játéknapon bár fordítani tudott, de a 83. percben egyenlített a Méhkerék, így 2-2-s döntetlent játszottak az osztálytól már biztosan búcsúzó Békés megyei határ menti együttes vendégeként - ez viszont azt jelentette, hogy izgulniuk kellett azért, hogy milyen eredmény születik a Nyugati csoportban, a Hévíz-Videoton II. mérkőzésen. Végül a fehérvári fiókcsapat 3-1-s veresége azt jelentette: nem a Mórahalom a legrosszabb tizenharmadik az NB III három csoportjának csapatai közül, így jövőre is ebben az osztályban szerepelhet. "Senkinek nem kívánom azokat a perceket, amikor nem tudtuk a sorsunkat. Amikor lefújták a meccset, hanyatt estem a pályán, több játékosunk is a földön feküdt. Öt perc elteltével megtudtuk, hogy a Dunaharaszti nyert, majd nem sokkal később, amíg a Videoton II. eredményét nem tudtuk meg, mindenki izgult. Mi rontottuk el a méhkeréki meccset is, sok helyzetet rontottunk el, kijött az is, hogy Dalibor egyedül volt az egész idényben, elfáradt fejben és fizikálisan is, hosszú szezon volt" - fogalmazott

Magyar György

, a Mórahalom VSE játékos-edzője. Mint hozzátette, egy év alatt mindössze három hetet tudtak pihenni, 2016-ban a bajnoki címet követően június 18-án játszották a Gyöngyössel szemben sikeresen megvívott osztályzót, majd nyolc nap pihenő után, június harmincadikán már kezdődött a felkészülés. "Decemberben volt három hét pihenőnk, január negyedikén már munkába álltunk, és most végeztünk - mindez azt jelenti, hogy majd egy év alatt csupán három hét pihenőnk volt. Ráadásul a tavalyi szezonunk során sem engedhettünk ki, mert az Algyő ott volt a nyakunkon, így két éve nyomás alatt játszunk, ez pedig azért meglátszott a társaságon. Itt pár meccs kivételével egyiken sem szabadott hibáznunk, mindegyik egy BL-döntővel ért fel" - részleteze a homokhátiak játékmestere. A Mórahalom futballistái várhatóan június végén, július elején kezdik meg a felkészülést a következő szezonra, így ez a pár hét rettentő sokat jelenthet a keret tagjai számára.

morahalom_dabas14_gs

"A lényeg, hogy sikerült a bennmaradás az NB III-ban. Átszervezés ide vagy oda, hálistennek mi nem vagyunk olyan kiscsapat, mint aminek azt gondolják. Az első, tanulóévben bent tudunk ragadni a harmadosztályban, azt mondom, nem érdemtelenül. Idén megtapasztalhattuk, milyen ez az NB III, sokat tanultunk ebben az évben, amit jövőre hasznosítani tudunk. Erősítésre persze szükségünk lesz jövőre. Dalibor maradni szeretne, szükségünk is van rá, nem lesz könnyű megtartani" - tért a játékoskeretben várható változásokra, valamint a 21 góllal a csoport mesterlövészei között harmadik helyen végzett

Dalibor Crkvenjakov

helyzetére Magyar György. A homokháti együttes utoljára is egy olyan harmadosztályú bajnokságban szerepelt, aminek a végén létszámcsökkentés miatt több csapat búcsúzni kényszerült: négy éve, a 2012/13-as szezonban az NB III Alföld csoportjában játszott a Mórahalom ám az akkor elért hetedik hely azt jelentette, búcsúznia kell a csapatnak. Most ismét egy kiélezett helyzetben kellett helyt állnia a gárdának - idén, még ha izgalmas is volt, de sikerült meghosszabbítani a tagságot. "Utoljára, mikor Mórahalmon NB III volt, akkor a hetedik helyezett már kiesett. Tisztességesen helyt álltunk idén, az anyagiak terén az alsó negyedben helyezkedtünk el. Ez egy amatőr bajnokság, még ha sok csapat ezt másképp is fogja fel. El kellene dönteni, hogy a profi, vagy az amatőr felé mozdulunk el - akár lehetne egyfajta fizetési sapka is, mint ami Amerikában divat. Több klub lényegesen nagyobb büdzséből dolgozhatott, de csak az a lényeg, hogy bennmaradtunk, és pár fiatal játékos megtapasztalhatta, hogy milyen futballozni ilyen szinten" - zárta Magyar György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.