Sport

Labdarúgás: a saját útját járja a Makó a visszavágón

Labdarúgás: a saját útját járja a Makó a visszavágón

2017. június 16., péntek
Labdarúgás: a saját útját járja a Makó a visszavágón
mako-nagykanizsa021kf

Magabiztos előnyből várhajta az NB III-ért vívott párharc visszavágóját a Makói FC: ugyanakkor Csongrád megye bajnokának vezetőedzője nem számít könnyű visszavágóra.

Bár nem úgy kezdődött a meccs, ami alapján arra számíthattunk, hogy 4-1-s előnyt épít ki magának a Makói FC a Nagykanizsa elleni, NB III-ért játszott osztályzó első meccsén, azonban mégis így történt. A hagymavárosiak szinte tökéletes helyzetkihasználással és roppant veszélyes pontrúgásokkal ilyen arányban tudták legyőzni a zalai bajnokot, ami után jó helyzetből várhatja a második, szombaton esedékes kilencven percet. "Meccs után is azt mondtam: ha bárki beleéli magát abba, hogy mi már az NB III-ban vagyunk, az téved. Pokolian nehéz meccsre számítok. Bekkelni nem fogunk, a keretünk nem alkalmas erre, ugyanúgy a saját játékunkat fogjuk játszani, mint itthon. Fontos lenne, hogy minél hamarabb gólt rúgjunk. Ellenfelünknek támadnia kell, mert ez a háromgólos különbség elég komoly előnyt jelent" - mondta el a visszavágó előtt Méhes Tibor, a Makói FC vezetőedzője. Gémes Bencéék számára akár az is fontos lehet, hogy hogyan kezelik azt a helyzetet, ha hátrányba kerülnének a visszavágón. A Nagykanizsa számára nincs más út, csak a támadás, és az, hogy minél hamarabb betaláljanak - ugyanakkor az idő telte a Makó javára hajthatja a mérkőzést, hiszen egyre görcsösebb lehet az ellenfél. "Nem tartok ettől. Az odavágón jobbak voltunk, iszonyatosan egységesen játszottunk, mindenki koncentrált és alázatos volt, öröm volt nézni a fiúkat. Szenzációs a csapategységünk, nem hiszem, hogyha gólt kapnánk, akkor bárkinek beremegne a lába. Tengelyben megvannak azok a rutinos játékosaink, akik túl fogják lendíteni a csapatot a mélyponton. Főleg azért nem számítok arra, hogy korán gólt kapunk, mert nem fogunk beállni védekezni. Természetesen eszetlenül sem fogunk támadni. Legfőképpen a labdatartásra alapul a játékunk, "szokatlan" volt, hogy valaki legalább annyit birtokolja a labdát, mint mi. Ahogy az is, hogy letámadtak, de ha magasabb szintre akarunk lépni, akkor hozzá kell, hogy szokjunk ehhez" - tette hozzá Méhes Tibor. A Maros-partiak pénteken reggel kelnek útra a mintegy 400 kilométeres útnak, majd délután a Nagykanizsa biztosít egy edzéslehetőséget is a szombati visszavágó helyszínén. A keret tagjai közül ugyan többen bajlódnak kisebb sérüléssel, de várhatóan mindenki tudja vállalni a játékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.