Közélet

Kinyílt a vásárhelyi laktanya kapuja + FOTÓK

Kinyílt a vásárhelyi laktanya kapuja + FOTÓK

2017. június 10., szombat
Kinyílt a vásárhelyi laktanya kapuja + FOTÓK
nyitott_laktanyanap_019

Nyitott Laktanya napot tartott a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége június 9-én.

Idén is több százan voltak kíváncsiak arra, hogy milyen az élet a laktanya kapuin belül. A Zrínyi Miklós laktanyában megtartott rendezvényen számos érdekes és látványos program várta az érdeklődőket. A szervezők célja az volt, hogy a Nyitott Laktanyanapon a környező településeken élő lakosság, a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák hozzátartozói és az érdeklődők megtekinthessék a hódmezővásárhelyi laktanyát, illetve az alakulatnál rendszeresített fegyverzeti, haditechnikai és műszaki eszközöket. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Ezred is képviseltette magát egy búvárfelszerelés bemutatóval és az alakulat víztisztító százada által készített és csomagolt vízzel. A katonai pálya iránt érdeklődők a 2. számú Szegedi Toborzó és Érdekvédelmi Iroda munkatársaitól kaptak tájékoztatást. A zenés nyitányt a szokásokhoz híven a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar biztosította és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár díszelgő csoportja fegyveres és alaki bemutatót is tartott. A gyerekek a rendezvény ideje alatt számos érdekes program közül választhattak, többek között részt vehettek arcfestésen, kipróbálhatták a paintball fegyvereket és a lézeres lőszimulátort, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. repülőgép-szimulátorát, illetve a Hagyományőrző Pállfy Huszár Egyesület jóvoltából a bátrabbak felülhettek egy igazi huszárló hátára is. Fémkereső segítségével még a homokba elrejtett tárgyak megkeresésére is lehetőség volt, ami a többi bemutatóhoz hasonlóan minden gyereknek nagyon tetszett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.