Sport

Kézilabda: a harmadik helyért játszhat a Veszprém Kölnben + FOTÓK

Kézilabda: a harmadik helyért játszhat a Veszprém Kölnben + FOTÓK

2017. június 3., szombat
Kézilabda: a harmadik helyért játszhat a Veszprém Kölnben + FOTÓK
veszprem_psg_013

A harmadik helyért játszhat vasárnap a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, miután a szombati első elődöntőben 27-26-ra kikapott a francia Paris Saint-Germaintől.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással, és egy döntetlen mellett a magyarhoz hasonlóan immár a francia együttes is négyszer nyert. A Veszprém hetedszer - sorozatban negyedszer - játszott BL-elődöntőt, háromszor sikerrel járt, most fordult elő negyedszer, hogy nem jutott tovább a fináléba. Vasárnapi ellenfele a macedón Vardar Szkopje és a spanyol Barcelona 18 órakor kezdődő mérkőzésének vesztese lesz a bronzéremért.

Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő:

Paris Saint-Germain (francia) - Telekom Veszprém 27-26 (11-11) Gólszerzők:

M. Hansen, Gensheimer 7-7, Narcisse, Remili 3-3, Abalo, Nielsen 2-2, Stepancic, L. Karabatic, N. Karabatic 1-1, illetve Nagy L. 6, Marguc 5, Gajic 4, Lékai 3, Nilsson, Blagotinsek 2-2, Ilic, Palmarsson, Ugalde, Sulic 1-1 A Veszprém csapatából három átlövőt, Ancsin Gábort, Marko Kopljart és Ligetvári Patrikot, valamint a jobbszélső Gulyás Pétert nem nevezte Javier Sabaté vezetőedző a meccsre. A párizsiaknál mind a nyolc francia világbajnok ott volt a keretben, ahogy két dán olimpiai bajnokuk és az Európa-bajnok német Uwe Gensheimer is. Annak ellenére, hogy egyetlen német csapat sem jutott a négy közé, a Lanxess Arenában szinte telt ház, nagyjából 18 ezer néző fogadta a csapatokat. Jól kezdett a magyar együttes, támadásban többször is akadt olyan játékos, aki meg tudott szabadulni védőjétől, így azonnal ziccerbe került és ezt ki is használta. A franciák azonban a pontos és villámgyors akcióiknak, valamint a világ egyik legjobb kapusa, Thierry Omeyer védéseinek köszönhetően 5-3-ra elléptek. A veszprémiek a folytatásban is több lehetőséget kihagytak, de mivel lassítani tudták a PSG játékát, nem nőtt a hátrányuk. Mikler Roland egyre többször védett, de a legfontosabb pillanatokban a macedón játékvezetők a magyar együttes ellen ítéltek, amely így jó ideig nem tudott egyenlíteni. Ez végül Andreas Nilsson első góljával a 27. percben sikerült, és a szünetben sem volt különbség a csapatok között (11-11). A Veszprém 2-1 után 12-11-nél vezetett ismét, de Daniel Narcisse két gyors találatával fordított a Paris Saint-Germain. Az előző idényben ezüstérmes magyar együttes 15-14-nél még előnyben volt, ám utána többször is hibázott, és Javier Sabaté vezetőedző időkérése ellenére ismét háromgólos hátrányba került (19-16). Innen is volt azonban visszaút, ugyanis nagy küzdelem után, 11 perccel a vége előtt 21-21-re alakította az eredményt a magyar csapat. A franciák ezután ismét többször betaláltak gyors ellenakcióik végén, ebben az időszakban némileg visszaesett a Veszprém kapusainak teljesítménye, Mikler legközelebbi bravúrjánál pedig a bírók kiállították Andreas Nilssont, de Mikkel Hansen kihagyta a hétméterest (26-25). Az utolsó percben a Veszprém az egyenlítésért támadhatott, de eladta a labdát, így a PSG jutott tovább és fennállása során először BL-döntőt játszhat. A magyar kapuban Mikler Roland tíz, Mirko Alilovic két, a túloldalon Thierry Omeyer 11 védést mutatott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.