Közélet

Készülnek a turisztikai idényre a szegedi rendőrök és a polgárőrök

Készülnek a turisztikai idényre a szegedi rendőrök és a polgárőrök

2017. június 1., csütörtök
Készülnek a turisztikai idényre a szegedi rendőrök és a polgárőrök
cof

A turistákra és a nyaralni utazókra is gondoltak a rendvédelmi szervek. Több kampánnyal a gyerekeket és az egyetemistákat szólítják meg.

Hamarosan itt a turisztikai idény, amely a rendőrökre és a polgárőrökre is komoly feladatokat ró, hiszen egyrészt turisták érkeznek Szegedre, másrészt sokan elutaznak nyaralni, miközben értékeiket otthon hagyják.

Nagy Tiborné

rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője felhívta a figyelmet, hogy a két autópálya, valamint a román és a szerb határ közelsége miatt jelentős átmenő forgalomra számíthatunk ezen a nyáron is a nyaralók és a hazautazó külföldi vendégmunkások miatt. Valószínűleg hosszabb várakozási időre kell készülnünk a határátkelőhelyeken, az aktuális helyzetről érdemes tájékozódni a police.hu oldalon. Azt tanácsolta, hosszabb várakozás esetén készüljenek vízzel a melegben. Helyben is rengeteg rendezvény lesz a Szegedi Szabadtéri Játékoktól a SZIN-ig, sok turista jön. A rendőrtiszt azt kérte, legyünk türelmesek velük, mikor közlekednek. A prevenció terén folytatják a jól bevált programokat, s egyben újakkal is kísérleteznek, mondta

M. Toronykőy Márta

alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője. Idén is elérhetővé teszik négy nyelven kiadott szórólapjukat a Széchenyi tér Tourinform pontján. Kilencedik alkalommal rendezik meg a szünidőt indító juniálisukat, amelynek kivételesen a Szegedi Vadaspark ad otthont. A szakemberek segítenek abban, hogy az egyszerűbb baleseteket kezelni tudják a gyermekek, másrészt beszélnek a vagyon- és az alapvető vízbiztonsági szabályokról. Ezen felül a vadaspark munkatársai jó tanácsokkal látják el a fiatalokat a háziállatok tartásával kapcsolatban.

cof

A nyaralókat sem hagyják cserben: a „Biztonságtechnikai ajánlások az otthonok védelméhez” című brosúrájuk akár az internetről is letölthető, amelyben hasznos eszközöket ajánlanak a rendőrök lakásunk és személyes biztonságunk elősegítése érdekében. A parkolókban hagyott gépjárművek és kerékpárok biztonsága kérdésében külön kiadvánnyal készültek, valamint megszólítják a tömegközlekedést használókat is. Az idei évtől kezdve a fiatal felnőttek biztonsága érdekében kezdenek bele egy új kampányba, amely két hét múlva indul, valamint kitelepülnek az összes fesztiválra a megyében. A helyi polgárőrök is felkészültek az idegenforgalmi szezonra – hangsúlyozta

Tóth Zoltánné

a helyi szervezetek nevében. Az egyesületek tagjai kiemelten figyelnek rá, hogy csak a biztonságos helyen fürödjenek a fiatalok, készülnek arra, hogy sok gyerek egyedül lehet a szünidőben. Kifejtette, hogy kiváló az együttműködésük a rendőrséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.