Közélet

Kalapáccsal fenyegetőzött egy férfi Párizsban, lelőtték a rendőrök

Kalapáccsal fenyegetőzött egy férfi Párizsban, lelőtték a rendőrök

2017. június 6., kedd
Kalapáccsal fenyegetőzött egy férfi Párizsban, lelőtték a rendőrök
terror_notredame

Kalapáccsal támadt egy férfi kedd délután a párizsi Notre Dame előtti téren egy rendőrre, akinek az egyik kollegája lelőtte a támadót - közölte a párizsi prefektúra.

A lábán megsebesült támadót, aki egy ideig a katedrális előtti téren feküdt mozdulatlanul a földön, a mentők kórházba elszállították. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok, de annyit jeleztek, hogy a megtámadott rendőr könnyebben megsebesült. A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadó egy negyven év körüli algériai állampolgárságú diák. Szemtanúk két detonációt hallottak, s arról is beszámoltak, hogy a rendőrök megközelítették a földön fekvő támadót, aki halottnak tűnt, mindenhol vér volt körülötte. A rendőrség Párizsnak a turisták által egyik leglátogatottabb terét teljesen körbezárta, s arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a környéket. A támadás délután fél 5 körül történt, s a lövések nagy riadalmat okoztak az emberekkel teli téren. A Notre Dame katedrálisba közel ezren menekültek be, s a Twitteren megjelent fotók szerint a rendőrök azt kérték mindenkitől, hogy emelje magasba a kezét. Az embereket egy órával később egyesével kezdték a rendőrök kiengedni a katedrálisból, mindenkit megmotoztak. A kezdeti pánikot követően a téren és a katedrálisban helyszíni beszámolok szerint jelenleg teljes a nyugalom. A Notre Dame katedrális, amelyet évente mintegy 13 millióan keresnek fel, szemben található a párizsi prefektúra központi épületével. "A helyzetet kezeljük, egy rendőr megsérült, a tettest ártalmatlanítottuk, kórházba szállítottuk" - közölte a Twitteren a rendőrség. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást, az elkövetés módja és célpontja ugyanis egyértelműen iszlamista támadásra utal francia szakértők szerint. Az elmúlt három évben ez volt a nyolcadik, s az elmúlt évben pedig az ötödik alkalom, hogy hatósági emberek, katonák vagy rendőrök ellen próbáltak meg merényletet végrehajtani Franciaországban, ahol 2015 eleje óta 238-an vesztették életüket és több százan megsérültek terrortámadásokban. Legutóbb árpilis 20-án, három nappal az elnökválasztás első fordulója előtt a párizsi Champs-Elysées sugárúton egy 37 éves rendőrt fejbe lőtt és két másikat, valamint egy német járókelőt megsebesített egy merénylő, akit a helyszínen lelőttek a rendőrök. A támadás három nappal a hét áldozatot követelő londoni merénylet után történt, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.