Közélet

Index: Baja Ferenccel újítaná meg Botka az MSZP-t

Index: Baja Ferenccel újítaná meg Botka az MSZP-t

2017. június 18., vasárnap
Index: Baja Ferenccel újítaná meg Botka az MSZP-t
01_botka_mti

Az MSZP megújulását hirdeti a párt miniszterelnök-jelöltje, mégis kampányának vezetői közt találkozhatunk Horn Gyula egykori miniszterével is. Akad megyei MSZP-elnök, aki máris leváltaná Kerényi Györgyöt, az új kommunikációs igazgatót.

Tóbiás Józsefet

nevezte ki az MSZP kampányfőnökének

Botka László

- közölte az

Index.hu

vasárnap. A volt pártelnök kampányigazgatóságot hozott létre, hogy koordinálja a 2018-as választásokra való felkészülést, így immár hivatalosan is kampányüzemmódban működik az MSZP. A Tóbiás által életre hívott igazgatóságban az Index információi szerint ott lesz

Molnár Zsolt

, aki a 2014-es választási kampányban volt az MSZP kampányfőnöke, és akinek a tavalyi pártelnöki harcban nem kis része volt abban, hogy Botka ne legyen választmányi elnök;

Baja Ferenc

, az igazi régi motoros MSZP-s, aki Horn Gyula minisztere is volt; valamint

Tóth Bertalan

frakcióvezető. Az újonnan létrehozott kampányigazgatóság különlegessége, hogy nem szerepel ilyen szervezet az MSZP alapszabályában, tehát hivatalosan nem is kell majd dönteni erről a kampánycsapatról.

Már leváltanák Botka kommunikációs igazgatóját

Az Index kitért arra, hogy a többé-kevésbé megújuló szocialista párton belül feszültséget kelt

Botka László ügyvédjének őrizetbe vétele

, melyet különböző módon kommentálnak az MSZP vezetői -

Botkát például többen támadták

a szolidaritás hiánya miatt -, így kínos helyzetbe került

Kerényi György

, a párt új kommunikációs igazgatója, ugyanis akadt olyan megyei MSZP-elnök, aki máris felvetette az eltávolítását. Kerényi végül maradt, de láthatóan nehezen emészti a párt Botka újszerű politikáját - írja az Index.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.