Közélet

Illegális potencianövelőket árult egy szegedi pár

Illegális potencianövelőket árult egy szegedi pár

2017. június 30., péntek
Illegális potencianövelőket árult egy szegedi pár
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi párral szemben, akik 2014. áprilisa és 2016. májusa között engedély nélküli egészségügyi termékeket árultak - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a pár egyik tagja különböző potencianövelő szereket vásárolt az interneten, a megrendelt termékeket a másik vádlott lakásában tartotta, majd az interneten értékesítette a készítményeket. A termékek ellenértékét a vásárlók bankszámlára történő átutalással fizették. A vádlottak által árult készítmények Magyarországon nem engedélyezett, illegális gyógyszerek, kozmetikumok és étrendkiegészítők voltak, a készítmények legálisan az országban nem voltak forgalmazhatók. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetőket felhasználók számára széles körben hozzáférhetővé válással elkövetett egészségügyi termék hamisításának bűntettével vádolja, velük szemben az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.