Közélet

Fidesz: a balliberális kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit

Fidesz: a balliberális kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit

2017. június 6., kedd
Fidesz: a balliberális kormányok elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit
selmeczi

A balliberális kormányok idején elvettek egyhavi nyugdíjat, és az egekig emelték a rezsit - mondta Selmeczi Gabriella, a parlament népjóléti bizottságának kormánypárti elnöke kedden, emlékeztetve: az Országgyűlés délután - ellenzéki kezdeményezésre - nyugdíjpolitikai vitanapot tart.

A Fidesz ezzel kapcsolatban várja az MSZP-s és jobbikos képviselők magyarázatát arról, miért nem szavazták meg a nyugdíjemelést tartalmazó törvényeket - közölte, hozzátéve: a szocialistáknak azt is meg kell magyarázniuk, miért vettek el annak idején egyhavi nyugdíjat, és miért emelték fel a rezsit. A fideszes parlamenti képviselő kifejtette: az MSZP annak idején megígérte azt is, hogy csökkenteni fogja az élelmiszeráfát, ehhez képest a duplájára emelte. A baloldal emellett hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, továbbá nyugdíjadót akart bevezetni, amit azonban a Fidesznek sikerült megakadályoznia - mondta

Selmeczi Gabriella

. Hangsúlyozta: 2010 óta a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra és a kormányzó pártokra, sikerült ugyanis megőrizni, sőt emelni a nyugdíjak vásárlóértékét, továbbá csökkentek a rezsiköltségek és több élelmiszer áfája. Kiemelte a Nők 40 programot is, jelezve, hogy a szocialisták és a jobbikosok azt sem szavazták meg. Jövőre pedig a nyugdíjemelésen felül nyugdíjprémiumra is számíthatnak a nyugdíjasok - hívta fel a figyelmet a politikus. Arra a felvetésre, hogy közéleti szereplők, korábbi politikusok, civilek szerint egy igazságosabb választási rendszert kellene létrehozni, Selmeczi Gabriella úgy reagált: ez

Soros György

forgatókönyve, "ő beszél, ő finanszírozza, stafírozza ki ezeket a pártokat". A fideszes képviselő szerint ha valakik nem sikeresek a választók előtt, akkor nem a választási rendszert kell hibáztatniuk érte, hanem talán más politikát kellene folytatniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.