Közélet

Fazekas: a kormány pályázattal segíti az áprilisi mátrai hó utáni erdőtelepítést

Fazekas: a kormány pályázattal segíti az áprilisi mátrai hó utáni erdőtelepítést

2017. június 17., szombat
Fazekas: a kormány pályázattal segíti az áprilisi mátrai hó utáni erdőtelepítést

A hatalmas pusztítást okozó áprilisi hó a vegetációs időszakban érte a mátrai területeket, a károk elhárítása, majd a felújítás a tönkrement erdőterületeken fontos feladat, a kormány megfelelő pályázatokkal segíti az erdőtelepítést - mondta az MTI-nek szombaton a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor

egy erdészeti bemutatón vett rész Gyöngyössolymoson, majd a kárt szenvedett erdőterületeket járta be, illetve megismerkedett az Egererdő Zrt. kármentő munkájával. A miniszter kijelentette: rendkívüli pusztítás történt, ami több évi munkát ad az erdészet dolgozóinak és a vállalkozóinak, mert nagyon-nagy területen ment tönkre az erdő. Hozzátette: meg kell tisztítani a területet, le kell termelni a famennyiséget, majd újra kell telepíteni az erdőt. A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarországon 22 erdőgazdaság kezel mintegy egymillió hektár erdőterületet, az országos erdőállomány felét. "Az erdészetek példaszerűen gazdálkodnak ezekkel a rájuk bízott javakkal" - tette hozzá.

Jung László

, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég három megye - Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén - területén gazdálkodik, csaknem 75 ezer hektáron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.