/

Emléktáblát kap Szűcs Árpád és Kováts Margit

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kulturalis_bizottsag_ulese01_gs

A festőházaspár emlékét őrző tábla elhelyezését és az elkészítését is támogatja az önkormányzat. A legnagyobb vitát a menzadíj emelése okozta, a városvezetés szerint az öt százalékos növelés nem magas összeget jelent, s a minőség biztosításához szükséges, a jobboldal viszont úgy látja, az önkormányzat nem a családok oldalára állt.

A Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági bizottság közgyűlés előtti ülésén a legnagyobb vitát a közétkeztetés díjának megemelése okozta. Solymos László (MSZP) alpolgármester hangsúlyozta, öt százalékos emelésről van szó, amelyet a szolgáltató kért, mert a bérköltségei növekednek a minimálbér megemelése miatt, s évek óta nem emeltek a díjon – azaz tavalyelőtt tették meg ezt utoljára. Azzal érvelt, ha nem fogadják el a kérést, akkor mindez a minőség rovására mehet. Eddig is jelentős kritikák érték a sajtóban a menzai ételeket a kereszténydemokrata Haág Zalán szerint. Ő nem aggódott a minőség miatt, ugyanis ezt törvény szabályozza. Megjegyezte, ha a vállalkozó nem képes teljesíteni a korábbi áron, akkor újból közbeszerzést kell kiírni. „A szegedi családok érdeke fontosabb a vállalkozóénál” – tette hozzá. A napirendi pontot a jobboldali képviselők nem támogatták szavazatukkal.

A Szegedi Óvodák Igazgatóságát átnevezhetnék Szegedi Óvodákra – vetette fel a bizottság MSZP-s elnöke, Kozma József. Az önkormányzat művelődési osztályának vezetője azonban azt javasolta, gondolják át a kérdést, mert július 1-jétől lép életbe a szervezeti és működési szabályzata az intézménynek, az átkeresztelés pedig komoly járulékos költségekkel járna.

kulturalis_bizottsag_ulese04_gs

A helyi drogstratégia eredményeiről Lauer István (MSZP) városatya beszélt röviden. Jó együttműködést alakítottak ki a helyi civilekkel, ifjúsági szervezetekkel, sőt, bizonyos szórakozóhelyek is részt vesznek a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelemben. Kiss Ernő, a Szegedi Közművelődési Tanács elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a város közművelődési intézményeit is érintik a július 1-jével hatályba lépő jogszabályi változások. Közösségük a Közművelődési Kerekasztal elnevezést veszi fel csütörtöktől, s megvitatják a felmerülő feladatokat. Ehhez kapcsolódóan Szegednek is új közművelődési rendeletet kell alkotnia ősszel.

Szűcs Édua, Szűcs Árpád és Kováts Margit festőházaspár gyermeke azt kérte, hogy támogassák a szüleiről készült emléktábla elkészítését és elhelyezését a Sóhordó utcában. A bizottság egyetértett a kéréssel, így a két alkotó emlékét hamarosan mészkőtábla őrzi.

no images were found

Előző sztori

Befejeződött a vádirat ismertetése a 71 migráns halálát okozó parndorfi embercsempészési ügyben

Következő sztori

Ónodi-Szűcs: 220 milliárd forinttal több jut egészségügyre 2018-ban