Hét évre ítéltek egy albán kábítószercsempészt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék egy albán férfit, aki húsz kiló marihuánát próbált Magyarországra csempészni tavaly ősszel – tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasított Magyarországról.

Az ítélete szerint az albán állampolgárságú vádlott 2016. szeptember 4-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök az autóülések lábtere alatt egy-egy dupla falú üregben 23 csomagban mintegy 20 kilogramm marihuánát találtak.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a rejtekhelyet a padlólemez keresztirányú merevítőjének átvágásával alakították ki, ezért a jármű a közlekedésbiztonságára veszélyt jelentet.

Az ügyész fegyházbüntetés kiszabásáért fellebbezett, a vádlott és védője három napot fenntartott az esetleges fellebbezés bejelentésére – áll a közleményben.

Előző sztori

A mák lesz a főszereplő az algyői gyógynövénykertben

Default thumbnail
Következő sztori

Fidesz: a baloldal több százezer rászoruló gyermeket hagyott ellátás nélkül

Legutóbbi hasonló cikkek