Az SZDSZ bukott kabinetfőnöke lett Botka politikai főtanácsadója

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_laszlo_blogstar

Ruff Bálint személyében a Szabad Demokraták Szövetségének egykori kabinetfőnöke lett a szocialista miniszterelnök-jelölt politikai főtanácsadója – írja az Origo.hu.

Úgy tűnik, valóban változást hoz az MSZP-be Botka László – de nem a szavazatnövelés terén, hanem oly módon, hogy kampányigazgatóságába a korábban megszellőztetett régi motoros szocialisták helyett az SZDSZ egykori embereit hívta meg. Kerényi György után Ruff Bálint is bekerült Botka belső köreibe – közölte kedden az Origo.hu.

Hiába nyilatkozta többször Botka László, hogy nem akar a liberális kis pártokkal foglalkozni, most mégis két meggyőződéses liberálissal erősítette meg kampánycsapatát. Előbb Kerényi Györgyöt nevezte ki kommunikációs igazgatónak, majd politikai főtanácsadójának Ruff Bálintot tette meg. Ruff meglepetést okozhat szocialista körökben, ugyanis a Szabad Demokraták Szövetségénél volt elnöki kabinetfőnök. E fontos tisztséget azonban Ruff nem reklámozza, Linkedin-oldala alapján 2008 júniusa és 2009 júliusa között kommunikációs és politikai tanácsadóként dolgozott egy magyar politikai pártnál – hívja fel a figyelmet az Origo. “Botka új főtanácsadója tehát a liberális párt lejtmenete idején vállalt fontos szerepet, előbb a belső ellenzék vezetője, majd a pártelnök környékén” – teszi hozzá a hírportál.

Default thumbnail
Előző sztori

Csalás miatt bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék az MSZP volt elnökhelyettesét

Default thumbnail
Következő sztori

Szerdai programajánló: Escape-ism, Wonder Woman

Legutóbbi hasonló cikkek