Kultúra

ARTTECh Mini Fesztivál a Várkertben

ARTTECh Mini Fesztivál a Várkertben

2017. június 8., csütörtök
ARTTECh Mini Fesztivál a Várkertben
FB-Artech-fejlec-2

Az Arttech mini fesztivál a szervezők szándéka szerint egy olyan rendezvénysorozat első állomása, ahol a meghívott alkotók produkcióikon, alkotásaikon keresztül teszik hallhatóvá, láthatóvá a technológia jelenlétét, szerepét, eszköztárát a művészet számos területén a zenétől a képző-és iparművészeten át az irodalmon keresztül a filmig, oly módon, hogy mindvégig a zene, mint elemi módon ható és közvetíthető élmény marad a középpontban.

Ez alkalommal a közel félnapos rendezvény csak az elektronikus zene világából ad ízelítőt a műfaj rajongóinak. Mellőzve az idevonatkozó szakmai leírást a műfaj bemutatása végett szerencsésebb megemlíteni néhány közismert előadót Jean-Michel Jarre-tól kezdve a Kraftwerk-en át Brian Eno-ig, akik nem csak a szakmai közönség számára ismertek és híresek a világ minden pontján. De folytatva a sort Gary Numan az Erasure az OMD vagy a Depeche Mode is közismert képviselői ennek a zenei stílusnak. A meghívottak között olyan nevek szerepelnek, mint a NEO, akiket a szegedi közönség jól ismer, hiszen az elmúlt két évtizedben nemegyszer meghódították a város zenei közönségét. Számos hazai és külföldi díj és elismerés birtokosai (Fonogram díj, MTV Music Awards). Több világhírű zenekar előzenekaraként is felléptek már, mint például a Faithless, a Morcheeba, a Duran Duran vagy Dave Gahan (Depeche Mode). Filmzenei albumuk, amit a Kontroll c. magyar filmhez írtak első díjat hozott el 2004-ben a Cannes-i Filmfesztiválról és fődíjat az Aubagne-i Filmfesztiválról is. Dalaikat, videóklippjeiket rendszeresen hallhatjuk, láthatjuk a rádiókban, tv-csatornákon. Az APSÜRDE nem titkoltan Depeche Mode rajongó formáció. Zenéjük is tökéletesen tükrözi ezt. Nem tribute zenekarról van szó. Dalaikban sajátosan fogalmazzák újra példaképük zenei hangulatát, ízlésvilágát. Állandó teltházas koncerteket mondhatnak magukénak. De fellép még az A Tonal Diktatur, Andrew Boney és a Polar Star is. Majd az estére DJ Fraser teszi fel a koronát egy after parti keretében, akit a város parti közönségének nem kell bemutatni. Az est folyamán minden előadó komplex audióvizuális élménnyel szolgál. Csúcsra járatva a szintetizátorok, modulátorok, elektronikus kütyük, vetítők, projektorok kapacitását lézer és videoshow-val kiegészítve. A szervezők remélik, hogy úgy a szakma, mint a zeneszeretők számára emlékezetes élményt sikerül létre hozni. És elindítani egy olyan összművészeti rendezvény sorozatot, ami hiányt pótló Szeged városában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.