A nyári napfordulót ünnepelték a vértói nemzeti emlékhelynél + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

napfordulos_unnepseg007kf

A csillagászati nyár kezdetét ünnepelte meg a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület (FVSZME) a Székely-Magyar Emlékhelyen a Vértónál kedden.

Június 21-e, a nyári napforduló több ezer éve első helyen szereplő ősi ünnepe a magyarságnak, ilyenkor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka, a csillagászati nyár kezdete” – nyilatkozta hírportálunknak Apró-Juhász János, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület elnöke. Hozzátette: “Ez értelemszerű, mert a hunok-magyarok-székelyek Isten kiválasztott népe – a fény fiai!”

Az FVSZME az ősi ünnep tiszteletére testvér-szervezeteivel összegyűlve tartott hagyományos szokásrend szerinti rituálét, hogy áldást kérjen hazánk és a világ népeire, hogy a szeretet a szívekben otthonra találjon. Az emlékezés kiegészült egy fájdalmas szertartással is: az FVSZME hivatalosan is búcsút vett Bicskei Zsolttól, nemrég elhunyt tagjától.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Megyeszerte toboroznak területvédelmi tartalékosokat

Következő sztori

Hátország: kecskeméti tornán szerepeltek a SZEOL csapatai

Legutóbbi hasonló cikkek