Novemberi Szerencsenapok Extra

A legrövidebb éjszakát ünnepelték Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_napfordulo_003

A Napforduló Ünnep évtizedes hagyományra tekint vissza Algyőn.

Az algyői közművelődési intézmény szervezésében évekig a Tájház udvarán ünnepelték az év legrövidebb éjszakáját, majd, miután a Tájház a Gyevitur Kft. kezelésébe került, az Alkotóházba került át a rendezvény, az EzerJóHáz kialakításával azonban visszatért a polgármesteri hivatal mellé. Az idén, a tavalyi évhez hasonlóan az Ezerjófű Egyesület nyílt napjának programjait követte a Napforduló Ünnep, miáltal a két esemény együttesen egész napos családi programá állt össze.

A Napforduló Ünnepen a Borbarátok férfi tagozata nagy szakértelemmel beszélt a borokról, melyeket meg is kóstolhattak a borkedvelők, a gyerekek kézműveskedhettek a Gyevi Art Egyesület tagjaival, a színpadi produkciók pedig 18 órakor indultak, amikor is Haraszti Dóra és Haraszti Ádám kellemes, meditatív zenéje csendült föl.

A testvérpárt a Poén Partizánok stand up műsora követte, Hadfi János, Korcsok Gábor és Szűcs Dávid poénjai után pedig ismét a zene került előtérbe: a Szibilla and The SlowTunes vette birtokba a színpadot, amely formációban az énekesnőt két helyi kötődésű zenész, Deák Attila és Kecskeméti Sándor kísérték. Sötétedés után aztán igazi zajos, látványos előadással folytatódott a program: a Vatafaka ipari zenéje a hordódobok, kovácsüllők, szirénák, dorombok és egy Zaporozsec-motor hangkavalkádjából szerveződött lüktető, élő muzsikává, amit a nagy számú közönség lelkes tapssal jutalmazott. Végezetül az idén is átugorhatták a szentiváni tüzet a vállalkozó szelleműek.

no images were found

Előző sztori

Zsidó hagyományokról a Múzeumok Éjszakáján Hódmezővásárhelyen + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Mérik az autósok sebességét a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek