A 40 éves odesszai fiókkönyvtár fogadta a kreatív SM-eseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

KFE_1060

Az évforduló alkalmából sclerosis multiplex betegséggel élők vettek részt ékszerkészítő workshopon, valamint két számítógépet is átadtak a fiókkönyvtárnak.

A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének tagjai vettek részt ma délután ékszerkészítő workshopon a 40 éves Odessza városrészi fiókkönyvtárban. A fizikai és mentális problémákat okozó SM betegséggel élők már nem először jöttek az épületbe, korábban két sikeres kiállításukat is bemutatták és bazárt is rendeztek. A jó kapcsolat, az ismeretség a fiókkönyvtár Alternatív Gyógymód Klubján alapul.

„Újrahasznosított anyagokból készítenek ékszereket, dísztárgyakat ma délután” – mondta Hegedűs Réka könyvtáros. Textildarabokat, gyöngyöket és más anyagokat használtak fel munkájukhoz. Az alapanyagok egy részét ők hozták magukkal, a másik részét pedig a könyvtár és olvasói adták össze -, hat órakor pedig munkájuk eredményét hazavihették. Kreativitásukat mutatja, hogy korábban még bicikligumi belsőjéből is csináltak ékszert.

Két számítógépet vett képviselői keretéből a könyvtárnak a körzet önkormányzati képviselője, Kormos Tibor (Együtt) a 40. évforduló alkalmából. Hosszú, de érdekes múltra tekint vissza az intézmény, az eltelt évtizedek alatt Janikovszky Éva, Péter László, Lackfi János és Süveges Gergő is vett részt egy-egy fiókkönyvtári programon, idén is már több rendezvényt tartottak. A fejlődés azonban nem áll meg, Novkovné Hevesi Andrea, a könyvtár vezetője azt szeretné, ha egy olyan olvasóteret tudnának berendezni, amely bevonzza a tizen- és huszonéves korosztályt újból a fiókkönyvtárba.

no images were found

Előző sztori

Botka megfogadta Szentistványi néhány tanácsát

Default thumbnail
Következő sztori

A szombathelyi Fidesz lemondásra szólítja fel Czeglédy Csabát

Legutóbbi hasonló cikkek