Közélet

Vonat alá esett két migráns Horvátországban, egyikük életét vesztette

Vonat alá esett két migráns Horvátországban, egyikük életét vesztette

2017. május 13., szombat
Vonat alá esett két migráns Horvátországban, egyikük életét vesztette

A mozgó tehervonatról a sínekre esett két ember - valószínűleg illegális bevándorlók - a kelet-horvátországi Vinkovce vasútállomásán. Egyikük azonnal életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel kórházba szállították - közölte szombaton a Vukovár-Szerém megyei rendőrség.

Marijana Barbaric

szóvivő a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel migránsok voltak, akik illegálisan érkeztek az országba. Mint elmondta, három férfi megpróbált felmászni a tehervonatra, de amikor az elindult, ketten a sínekre zuhantak. A harmadik férfi sorsáról a szóvivő nem tett említést. A balesetet vizsgálja a rendőrség. Az utóbbi közel másfél évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Tavaly márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Horvátországban 2015 szeptembere óta csaknem 700 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, de az országba belépő migránsok száma azóta a töredékére csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.