Közélet

Vasúti berakodáson vettek részt a vásárhelyi honvédek + FOTÓK

Vasúti berakodáson vettek részt a vásárhelyi honvédek + FOTÓK

2017. május 25., csütörtök
Vasúti berakodáson vettek részt a vásárhelyi honvédek + FOTÓK
mh_bocskai_vasuti_berakodas_008

Vagonírozáson vettek részt a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár katonái, amelyhez a hódmezővásárhelyi vasúti rakodót használták.

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt alegysége május végtől kezdve a közel egy hónapos „Combined Resolve VIII” nemzetközi gyakorlaton vesz részt. Az erre való felkészülés utolsó ütemeként május közepén vasúti módszertani foglalkozáson vettek részt a katonák, ahol a katonák megismerték a vasúti kocsik előkészítését, a kocsikra való felállást, a harc- és gépjárművek irányítását, illetve a technikai eszközök rögzítését. A tényleges vasúti berakodás során több katonai szervezet együttműködésére volt szükség. A Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központ (továbbiakban MH KKK) szakemberei segítették a vásárhelyi katonák feladatát. Az MH KKK „VKP” (vasútállomás katonai parancsnokság) tisztjének felelőssége a berakodás szabályszerűségének ellenőrzése, a honi és külföldi vasúttársaságokkal való kapcsolatfenntartás és a határátlépések adminisztrációja. Az alegység kombinált menettel, közúton és vasúton csoportosítja át haditechnikai eszközeit Németországba, a hohenfelsi bázis területére. Vasúton szállítják át a katonák a feladatukhoz szükséges harc- és gépjárműveket, személyautókat, mentőautókat, illetve konténereket. A közel fél kilométer hosszú és több mint 1100 tonna össztömegű szerelvény Ausztrián keresztül jut el végső állomására, a nemzetközi gyakorlat helyszínére. A többnemzeti gyakorlaton a magyar zászlóalj amerikai vezetés mellett albán és román katonákkal dolgozik együtt. A kiképzés szempontjából fontos gyakorlat során MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System) rendszer segítségével gyakorolják a résztvevők a találkozó harc, a támadás és a védelem formáit. A gyakorlat valóságos környezetben zajlik és az egyik, tizenkét napon át folyamatosan tartó részében a valóságot megközelítő harci helyzetekre is sor kerül majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.